Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akademska titula

Šef SDP-a odbija odgovoriti kako je platio skupi MBA program

18.12.2017.
u 22:01

CEMBA program koji je Bernardić završio traje od godinu do tri godine dana i stoji 28.000 eura + PDV, odnosno oko 260 tisuća kuna

Slučaj plaćanja školarine Davora Bernardića nije ostao nezamijećen u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ali, kako neslužbeno doznajemo, tim će se predmetom vrlo vjerojatno morati pozabaviti novi saziv Povjerenstva s obzirom na to da aktualnom mandat po sili zakona ističe 11. veljače i do kraja godine imaju još jednu sjednicu.

Međutim, ono što se može čuti u samom Povjerenstvu jest da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju – je li stipendija također dar i je li nešto što bi se trebalo prikazati u imovinskim karticama, a na koje bi trebalo dati odgovore. Jasan stav Povjerenstvo o tome trenutačno nema jer do sada nikada takav predmet nisu ni imali na svojim sjednicama.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić prije desetak se dana na svom Facebook-profilu pohvalio kako je stekao još jednu akademsku titulu – Chief Executive MBA. A koju je, što se također sam pohvalio, obranio projektnim prijedlogom koncepta studentske burze.

Društvo jednakih šansi

– Gospodarstvo temeljeno na društvu znanja osnovica je zdravog razvoja i rasta. Mladi u tom procesu igraju ključnu ulogu, a suradnja poslodavaca, sveučilišta i države nužna je poluga za stavljanje teorije orijentiranog obrazovanja u okvir prakse. Potaknuti solidarnost, nagraditi izvrsnost, cijeniti znanje i aktivno sudjelovanje naša je zadaća u izgradnji dobrog društva jednakih šansi – napisao je Bernardić.

Međutim, malo detalja poput onih kada je spomenutu školu upisao i koliko je točno platio svoju školarinu i je li ju uopće platio ili je pak riječ o stipendiji koje ta škola svake godine dijeli određenom broju polaznika, Bernardić je izostavio i do danas na ta pitanja medijima nije odgovorio.

Prema podacima koji se mogu vidjeti na samim stranicama škole Cotrugli, CEMBA program koji je Bernardić završio traje od godinu do tri godine i stoji 28.000 eura + PDV, odnosno oko 260 tisuća kuna.

Bernardić bi toliki iznos teoretski mogao platiti putem kredita, međutim, prema njegovoj imovinskoj kartici, kredit nije podigao, a imovinska kartica pokazuje da nije promijenio ni iznos štednje. Ne treba isključiti i da je Bernardić školarinu platio na rate, što bi si realno od svoje saborske plaće također mogao priuštiti, ali u tom slučaju trebao bi imati i uplatnice koje će dokazati da je školarinu platio sam.

Pogledajte galeriju: Plan SDP-a za ostanak mladih

1/14

Međutim, Davor Bernardić iz nekog samo njemu poznatog razloga, odbija odgovoriti o čemu se točno radi i dati točne podatke kako je financirao novu diplomu, čime samo baca sumnju na cijelu priču. Za Bernardića je najsporniji scenarij da je dobitnik stipendije škole. Jer u tom bi se slučaju postavilo i pitanje smije li Davor Bernardić kao saborski zastupnik uopće primiti takav “dar”.

Skupi darovi

Ne ponudi li šef SDP-a uskoro odgovore, sigurno može očekivati da će mu ista pitanja postaviti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa s obzirom na to da je, prema Zakonu o dužnosnicima, zabranjeno primanje darova vrijednosti veće od 500 kuna. U školi Cotrugli poručili su da ne mogu davati podatke o određenim studentima bez njihove dozvole.

Slučaj plaćanja školarine Davora Bernardića nije ostao nezamijećen u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ali, kako neslužbeno doznajemo, tim će se predmetom vrlo vjerojatno morati pozabaviti novi saziv Povjerenstva s obzirom na to da aktualnom mandat po sili zakona ističe 11. veljače i do kraja godine imaju još jednu sjednicu. Međutim, ono što se može čuti u samom Povjerenstvu jest da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju – je li stipendija također dar i je li nešto što bi se trebalo prikazati u imovinskim karticama, a na koje bi trebalo dati odgovore. Jasan stav Povjerenstvo o tome trenutačno nema jer do sada nikada takav predmet nisu ni imali na svojim sjednicama.

 

Komentara 79

Avatar Cinco
Cinco
23:18 18.12.2017.

Nevjerojatno. Trenutno je administrator izbrisao 13od 14 komentara... Fascinantno!

IV
ivto22
23:52 18.12.2017.

Na večernjak dolazim 10 godina i prvi put otkada dolazim na večernjak svjedočio masovnom brisanju komentara. Zašto admni nije mogao istrpiti 99% negativnih komentara na račun muljatora Bernardića?

IL
ildefonsa
23:18 18.12.2017.

Postoji li neuspješniji političar od Bernardića?!? Kako je krenuo on će postati mjerna jedinica za neuspjeh - 1 bernardić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije