Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka na prekretnici

Dok Bernardić mami Orepića, Most pokušava pokazati slogu

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
14.12.2017.
u 19:13

Vrh Mosta jučer se potrudilo pobiti nagađanja o raskolu i pokazati jedinstvo stranke pa je tako Miroslav Šimić odlučio da će ostati u Saboru

Dojučerašnji Mostov zastupnik Vlaho Orepić i dalje ne otkriva kojim putem namjerava krenuti nakon raskida s bivšom strankom, hoće li ostati dio parlamentarne oporbe ili će podržati većinu, a jedino što je jučer rekao bila je reakcija na Facebooku na izjave dojučerašnjeg kolege u saborskim klupama, ali i u Vladi Tomislava Panenića koji tvrdi da mu je Orepić, dok je još bio u Mostu, otkrio da ima ambiciju kandidirati se za predsjednika države.

– Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz Kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju – napisao je Orepić prozivajući čelne mostovce za pokušaj osobne diskreditacije. I dalje tvrdi da je “resetiranje” Mosta nužnost, a da su “kalkulacije o nekakvim urotama i osobnim ciljevima samo bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu”. Da je Orepić u uvjetima tanke parlamentarne većine i te kako poželjna “roba”, svjedoči i izjava predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

– Mi smo otvorena stranka, može nam se pridružiti svatko, a posebno ljudi koji će nas podržati u našem programu – rekao je Bernardić i potvrdio da je s Orepićem “u redovitom kontaktu, kao i s mnogim drugim zastupnicima”.

O Orepićevim daljnjim potezima u Mostu ne žele nagađati i poručuju da je za njih to završena priča. Ipak, jučer su učinili sve da bi pokazali jedinstvo, što znači da su svjesni težine udarca koji im je zadao bivši kolega. Tako je Miroslav Šimić, koji se spremao napustiti saborske klupe i vratiti se na posao u Krašu, jučer odustao od te namjere. – Učinio sam to zbog konstrukcija da se Most raspada, pri čemu je moj odlazak korišten kao argument, iako sam naglasio da ostajem potpredsjednik stranke – objasnio nam je Šimić.

1/105

U Mostu su se potrudili pobiti i Orepićeve tvrdnje o nejasno profiliranim ciljevima pa Šimić tako spominje jasnu politiku prema braniteljima i “zelenu priču”, odnosno inzistiranje na održivom razvoju, koju je Miro Bulj dodatno potvrdio na konferenciji za novinare u Saboru zahvaljujući svima koji su pomogli u zaustavljanju izgradnje termoelektrane na Perući.
Šimić odbija i navode da stranka ne radi ništa na unutarnjoj organizaciji pa najavljuje osnivanje koordinacije Mosta za Đakovo, Osijek i Našice, ali i za cijelu Osječko-baranjsku županiju već idućeg vikenda. Sukobi u Mostu postali su vidljivi prošlog tjedna, i to oko odnosa prema haaškoj presudi šestorici Hrvata iz BiH, a nakon Orepićeve reakcije na izjave političkog tajnika Nikole Grmoje postalo je jasno da Grmoja u svjetonazorskim stavovima nije glasnogovornik svih u stranci.

Hoće li Orepića slijediti i drugi mostovci ili će ih njegov odlazak zaista dodatno integrirati, vidjet će se idućih dana. Od Orepićeva odlaska Mostu bi veći problem mogla biti činjenica da u prvim redovima više nema prepoznatljivih lokalnih čelnika. Nakon lokalnih izbora pridružio im se samo vrgorački gradonačelnik Ante Panić pa se postavlja pitanje što je zapravo ostalo od platforme nezavisnih lista. Zbog toga je Orepić vjerojatno i postavio pitanje pozicioniranja Mosta, no Šimić tvrdi da će stranka već iza Nove godine javnosti predstaviti nove nezavisne ljude koji su, tvrdi, već sada dio platforme i koji će odlučivati unutar Mosta.

Komentara 4

GU
General_U
20:18 14.12.2017.

mostu se pridružio zvijezdaš iz vrgorca pranić, a napustio ih podrepić partizanovac šinjel...

Avatar majmunranko
majmunranko
20:38 14.12.2017.

Orepiću, ako se kandidiraš za predsjednika, svi ćemo glasovati za tebe! Samo nemoj opet Zagreb obljepiti plakatima sa svojom slikom s oficirskim brkovima, zadnji put sam imao osjećaj da se vratila JNA, toliko oficirskih brkova nisam vidio još od kada smo na Jadranu imali vojna odmarališta.

NE
Netko92
22:07 14.12.2017.

Skoro svi se jebu za par kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije