Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WAGNER GRUPA

Šef ruskih plaćenika nakon objava da traže dobrovoljce u Srbiji: 'Ja ne regrutiram Srbe'

Funeral for a Wagner Group fighter in Saint Petersburg
Foto: IGOR RUSSAK/REUTERS
1/4
21.01.2023.
u 00:15

Ranije ovog tjedna srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da bi Rusija trebala prekinuti sve napore na regrutiranju Srba da se bore uz snage Wagnera

Ruska paravojna formacija Wagner grupa u petak je negirala da je regrutirala Srbe za borbu protiv ukrajinskih snaga, dan nakon što su aktivisti podnijeli kaznenu prijavu protiv organizacije u Beogradu. Među prijavljenima su i ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko te Aleksandar Vulin, šef Srbijanske sigurnosno-informativne agencije (BIA).

"Ja ne regrutiram Srbe", poručio je priopćenjem osnivač Wagnera Jevgenij Prigožin, dodajući da do sada nikada nije čuo za Bocan-Harčenka i Vulina.

Ranije ovog tjedna srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da bi Rusija trebala prekinuti sve napore na regrutiranju Srba da se bore uz snage Wagnera. Dodao je da ruske mrežne stranice i grupe na društvenim mrežama objavljuju oglase na srpskom jeziku u kojima Wagner grupa traži dobrovoljce.

Sjedinjene Države priopćile su u petak da uvode nove sankcije Wagner grupi, optužujući je da kupuje sjevernokorejsko oružje za rat u Ukrajini, što Wagner poriče, te za regrutiranje ruskih zatvorenika.

VIDEO Tko je 'Putinov kuhar' koji mu se suprotstavio? Prodavao hrenovke, a sada je šef plaćenika koji siju strah po Ukrajini

Komentara 13

XA
xaron
01:45 21.01.2023.

Neče ih Wagner jer nisu dovoljno dobri.

JO
johnny16
19:57 21.01.2023.

naravno da regrutiraju, srbi oduvijek bili rusofili

Avatar Bošnjak42
Bošnjak42
19:01 21.01.2023.

fake news

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije