Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN TOMLJENOVIĆ

Šef HDZ-a Karlobag završio u pritvoru: Osumnjičen je za trovanje krava, radnik uočio plave bobice

Zagreb: Ivan Tomljenović dolazi na Županijski sud zbog optužbi za zlouporabu položaja
Marko Lukunic/PIXSELL
13.12.2023.
u 19:06

Kaznena prijava tereti Tomljenovića da je 31. kolovoza ove godine u Baškim Oštarijama „ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje te je tako izazvao opasnost za ukupno 63 goveda" Sirane Vegium, u vlasništvu karlobaške komunalne tvrtke  Vegium.

Ivanu Tomljenoviću (67), predsjedniku općinskog HDZ-a Karlobag, osumnjičeno za pokušaj trovanja 63 krava na farmi Sirane Vegium u Baškim Oštarijama, određen je u srijedu jednomjesečni istražni zatvor zbog „opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja i težeg“.

Rekla je to Hini sutkinja istrage Elma Kaleb Mamić koja je večeras prihvatila prijedlog Općinskog državnog odvjetništva iz Gospića za pritvaranjem osumnjičenika, ali samo po toj jednoj osnovi, a ne i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka. Naime Kaleb Mamić je zaključila da nema opasnosti od utjecaja na svjedoka koji se još u istrazi treba ispitati, jer da ga, kako je rekla, nema dokaza da bi osumnjičenik mogao utjecati na njega jer se uopće ne poznaju.

Kaznena prijava tereti Tomljenovića da je 31. kolovoza ove godine u Baškim Oštarijama „ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje te je tako izazvao opasnost za ukupno 63 goveda" Sirane Vegium, u vlasništvu karlobaške komunalne tvrtke  Vegium.

VEZANI ČLANCI

Koncesiju za pružanje veterinarskih usluga za male i velike životinje u Općini Karlobag ima Veterinarska stanica Gospić, a njen direktor, veterinar Tomislav Rukavina, potvrdio je Hini da je početkom rujna na farmi Vegium bio obavljen nadzor i kriminalističko istraživanje, te da su bili uzeti neki uzorci za analizu, no da se na životinjama nisu vidjele nikakve poteškoće.

„Ni tada krave nisu pokazivale nikakve znakove trovanja, ni ikakve bolesti općenito, a i sada su potpuno zdrave i u dobrom stanju“, rekao je Rukavina. Neslužbeno se doznaje da je 31. kolovoza kod pripreme stočne hrane jedan radnik u silažnom kotlu primijetio plave bobice, prijavio je nadređenima da nešto nije u redu s krmivom, te su na teren izašle i inspekcije i policija.

Ranije danas je Policijska uprava izvijestila da je završeno kriminalističko istraživanje, te kako je, ne otkrivajući identitet osumnjičenika, protiv 67-godišnjaka  podignuta kaznena prijava za „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Komentara 6

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
00:12 14.12.2023.

Opet nevini hdzeovac?

BL
blackeder2022
19:15 13.12.2023.

Bilo kuda,HDZ krade svuda!

BF
bf23
21:24 13.12.2023.

U se,na se i poda se- HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije