Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NI POLITIČARI NISU IMUNI

Šef austrijske diplomacije Schallenberg pozitivan na koronavirus, Vlada na testiranju

U.S. Secretary of State Pompeo visits Austria
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.10.2020.
u 11:23

Rutinski je testiran u petak poslijepodne i pozitivan PCR test bio je i za njega iznenađenje. Schallenberg je u srijedu bio na sjednici austrijske Vlade, a potom i na sjednici Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta, gdje je bio u kontaktu s više osoba.

Potvrda da koronavirus nije izbirljiv i da na njega nisu imuni ni političari je vijest da je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg pozitivan na COVID-19 virus, koju su u subotu već rano ujutro prenijeli gotovo svi austrijski mediji.

Kako se pretpostavlja šef austrijske diplomacije zarazio se je koronavirusom na sastanku na vrhu ministar vanjskih poslova zemalja članica Europske unije prošlog ponedjeljka u Luksemborgu. Mediji navode kako Schallenberg, barem za sada ne pokazuje simptome bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Rutinski je testiran u petak poslijepodne i pozitivan PCR test bio je i za njega iznenađenje. Schallenberg je u srijedu bio na sjednici austrijske Vlade, a potom i na sjednici Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta, gdje je bio u kontaktu s više osoba. „Iz mjera predostrožnosti, danas će biti testirani svi članovi vlade“, najavila je u subotu glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova, na čijem je čelu ministar Schallenberg.

Svi zaposlenici kao i kontakt osobe razine 1 zaraženog, prema procjenama nadležnih zdravstvenih vlasti odmah su izolirane i biti će testirane tijekom današnjeg dana. Budući da su osobe, odnosno članovi Vlade s kojima je Schallenberg na zasjedanju Vlade u srijedu dolazio u kontakt nosile zaštitne maske, njih se smatra kontakt osobama 2. razine, što znači i manjeg rizika izloženosti koronavirusu. Isto vrijedi i za zastupnike austrijskog Parlamenta s kojima je Schallenberg bio u kontaktu, stav je zdravstvenih djelatnika.

Prema vijestima iz Kabineta šefa austrijske diplomacije, svi Schallenbergovi dogovoreni termini i sastanci narednog tjedna su otkazani. Ministar Schallenberg je u ponedjeljak trebao otputovati u Veliku Britaniju, te nakon toga u Dansku, Grčku i Cipar, a u Beču se je trebao sastati sa svojim sjevernomakedonskim kolegom.

Komentara 1

MX
Mister X
20:12 17.10.2020.

Šef austrijske diplomacije Schallenberg pozitivan na koronavirus, Vlada na testiranju. To su pametni kad odu u privatni život ljube se ko mutavim sa svima i sa nepoznatima i piju lumpuju sa tuđim ženama do jutra ili se drogiraju i opalaala evo ga Korna je tu . Zna se ne priča se ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije