Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo na mah

Sedam godina za ubojstvo supruga sa 40 udaraca sjekirama

sjekira
Ilustracija
16.04.2010.
u 14:58

Nazvao ju je “kurvetinom pijanom” i udario štakom u glavu, a to je u njoj izazvalo snažnu afektivnu reakciju i razdražilo je.



Na sedam godina zatvora nepravomoćno je osuđena Reza Dolančić (63) iz Svetog Đurađa jer je lani u prosincu sa 40 udaraca čekićem i dvjema sjekirama ubila supruga Milana (68). Reza je tada imala dva promila alkohola u krvi. Nepravomoćnu je presudu Županijskoga suda u Osijeku odslušala u suzama.

Optužnica ju je teretila za ubojstvo na izrazito okrutan način, no sud je ocijenio kako je supruga usmrtila na mah jer ju je nazvao “kurvetinom pijanom” i udario štakom u glavu, što je u njoj izazvalo snažnu afektivnu reakciju i razdražilo je.

Nakon što ju je udario, žena je Milanu oduzela štaku, izudarala ga najprije njome, a potom otišla u kuhinju po čekić i dvije sjekire. Udarila ga je 25 puta u glavu i lice, a 15 puta po tijelu pa je legla i zaspala. Milana su bez svijesti slučajno pronašli susjedi, a umro je četiri sata kasnije u bolnici. Reza se ne sjeća kobnog događaja jer je doživjela psihogenu amneziju.

Milanu su zbog dijabetesa amputirani jedna noga i stopalo druge noge. No, sudac je istaknuo kako Milan nije bio nemoćan jer je ipak bio pokretan uz pomoć štaka i proteza.

Suprugu je Milan, rečeno je na sudu, zlostavljao posljednjih deset godina, vrijeđajući ju i udarajući različitim predmetima, a triput joj je lomio ruku. Par je u braku od 1966., a problemi su, isticala je Reza na sudu, počeli 1989., kada je obolio. Suprug joj je, govorila je u obrani, postao toliko ljubomoran “da nije smjela ni razgovarati s drugim ljudima”.

- Mrzio me i govorio da imam drugog. Ni dana nije mogao biti bez pića. Vrijeđao me svaki dan – požalila se sucu. Reza je kazala kako je zbog tih problema pila alkohol i tablete za spavanje. Pokušala je i samoubojstvo. Određeno joj i obavezno liječenje od alkoholizma. Ostaje u pritvoru.

 

Ključne riječi

Komentara 9

MO
mozel
19:02 16.04.2010.

Imala je 2 promila alkohola u krvi a svu je reakciju zadrzala i otisla po dvije sjekire i cekice da ubije muza,a muz skoro nepokretan bez jedne noge i stopala u druge noge.Kada je sredila stvar otisla je da se odmori i nicega se ne sjeca.Sudac donosi odluku da je muz bio sposoban da se je mogao krecati sa protezom i stakama,a jadna zena morala ga je ubiti da bi se moglo reci po sutcu u nuznoj obrani.Posto se nesjeca nicega zato sto je bila pijana zato je dobila najvecu kaznu.E sudac dabogda i ti bio sposoban za kretanje kao njezin muz.Mozes se sramiti svoje izjave.Ti nisi nikakav sudac,tebe treba razrjesiti duznosti sutca.

Avatar crnapantera
crnapantera
00:39 17.04.2010.

ubila muza u alkoholnom stanju i ne sijeca se .....muz maltretirao tuko lomio....zena trpjela godinama .....sud dosudijo 7god...malo godina je dobila zatvora,trebala je jos toliko....mora se stime i pomiriti i stime sto je ucinila i zivjeti i njoj sve na dusi....al mi nije jasno jedno kako MOZEL moze sudca proklinjati i napisati da bog da se i njemu dogodilo ....pa tko ste vi da NJEGA PROKLJINJATE sta vas nije sram boga spominjati...kako se kaze ,,NE SUDI DA TI NEBUDE SUDENO....I NE PROKLINJAJ DA TE NE PROKLINJAJU...

OB
-obrisani-
15:25 17.04.2010.

svaka čast reza stobom je vrijedno demižonku na stolu imati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije