Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Šećerani

Otac ga brani: Uplašio se pa je pucao u zrak... Susjeda: Život nam je pakao

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
14.08.2017.
u 09:37

Svako malo čuli su se hici iz njegove kuće. Eksplodirala je i bomba u nekom trenutku. Bacio ju je prema policijskom vozilu, kažu susjedi

Pucnjava, eksplozija bombe, specijalci, blokada naselja i višesatni pregovori. Mještani Šećerane pokraj Belog Manastira imali su burnu noć.

“Ma on nije agresivan”

– Dobro je sve to prošlo. Bili smo se svi uplašili i samo molili da ne bude mrtvih. Na sreću, sve je završilo dobro iako smo još uvijek svi u šoku i pod stresom – kažu nam mještani Šećerane. Sve je započelo još u petak kada je policija privela Zorana Selešija (35). Jedni kažu – prijavljen je da je iz zračne puške pucao po obližnjoj garaži, a drugi zbog obiteljskog nasilja. Prijetio je i opirao se policajcima. U subotu u ranim poslijepodnevnim satima vratio se kući i tada je ponovno prijavljen. Ovaj put stvarno zbog obiteljskog nasilja. Dva su se policajca uputila na adresu, ali Seleši ih je dočekao s puškom.

– Pucao je prema policajcima koji su bježali. Vikao je da će ih pobiti – rekao nam je jedan od susjeda.

Odmah potom alarmirana je i specijalna policija iz Osijeka. Selešija su pronašli zatvorena u kuću. Prijetio je da će se raznijeti ručnom bombom. Uslijedila je gotovo 12-satna drama, koja je završila tek u 3.17 sati kada se Seleši predao.

– Svako malo čulo se po nekoliko hitaca iz njegove kuće. U jednom trenutku eksplodirala je i bomba, a poslije smo čuli da ju je bacio prema policijskom vozilu. Na sreću, nitko nije stradao. Dolazili su i njegovi roditelji i supruga moleći ga da se preda – prepričavaju nam susjedi.

Zoranov otac Vladimir Seleši kaže kako je glavni razlog svemu što se događalo jedna susjeda koja ga je, kako je rekao, nebrojeno puta prijavila za najrazličitije stvari koje su se pokazivale neistinitim. Prema njegovim riječima i zadnje prijave su bile takve.

– Zoran ne pije i za njega će vam svi susjedi reći da je uvijek spreman pomoći. Živjeli su od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Zoran je i bolestan, a dijelom je to zbog trauma iz djetinjstva. Međutim, nije agresivan niti je problematičan. Nikada nije djecu zlostavljao, a sa snahom je znao imati razmirica, čega ima u svakom braku – rekao nam je Seleši.

Oštećeni garaža, stakla i auto

– Ne znam odakle mu oružje jer ga dan prije, kada je policija obavila premetačinu, nisu našli. Pucao je u zrak, a bombu je bacio jer se uplašio – rekao je Seleši. Prozivana susjeda Marija Bermanec demantira sve optužbe navodeći da nikada nije prijavila Selešija za bilo što navodeći da im je on napravio pakao od života. Spominje buke, glazbu, vikanje, prijetnje… Pokazala nam je i tragove zrna ispaljenih u vrata garaže, po staklima, a oštećen je i automobil koji je bio parkiran u dvorištu.

– Niti ga vidim niti me interesira. Gledam da ga izbjegavam jer stalno pravi probleme. Želimo živjeti normalno, ali nam ne dopušta – rekla je Bermanec. Seleši je pritvoren, a prijeti mu i optužnica za pokušaj ubojstva policajaca. 

Komentara 20

OD
odisej22
10:52 14.08.2017.

Šti bi tek bilo da je AGRESIVAN? Onda bi aktivirao nuklearnu bombu? Ovako je samo malo pucao iz vatrenog oružja i bacao obične protupješačke bombe. Prosječan naš neagresivac. Ovo je tek za 10 dana rada za opće dobro,ionako živi odd socijalke. A sud u Vukovaru zbog političkog mamljenja osudi Sabu na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora????

IV
ivana178
12:16 14.08.2017.

12 sati maltretiranja s budalom?!...treba dati specijalcima ovlasti da riješe to po kratkom postupku

DU
Deleted user
12:28 14.08.2017.

otkud ljudima na socijali toliko oružja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije