Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborna kampanja

SDSS: Ne želimo Hrvatsku u kojoj je kazna živjeti u Vukovaru ili Glini

\'20.10.2010., Zagreb - Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/PIXSELL
25.11.2011.
u 18:34

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da će i poslije izbora SDSS imati ozbiljan politički utjecaj u Hrvatskoj kao i da žele Hrvatsku jednakosti za sve građane

SDSS će poslije ovogodišnjih parlamentarnih izbora sigurno imati tri saborska zastupnika s manjinske liste, a cilj nam je i osigurati jednog saborskog zastupnika i s građanske liste s kojom izlazimo u 9. izbornoj jedinici gdje je nositelj Slobodan Uzelac.

– Želimo nastaviti ono što smo započeli jer je i dalje ostao niz neriješenih pitanja – rekao je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović na današnjem predizbornom skupu u Vukovaru. Pozivajući sve predstavnike srpske nacionalne manjine da izađu na izbore, Stanimirović je upozorio i na brojne neistine koje se, kako je rekao, i danas kao i proteklih godine govore o SDSS-u kao i njemu samome. Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da će i poslije izbora SDSS imati ozbiljan politički utjecaj u Hrvatskoj kao i da žele Hrvatsku jednakosti za sve građane.

– Želimo Hrvatsku u kojoj će se isto moći živjeti i u Vukovaru i u Glini, ali i u Zagrebu ili Rijeci. Ne želimo Hrvatsku u kojoj je kazna živjeti u Vukovaru ili Glini – rekao je Pupovac. Smatra da Hrvatsku krajem ove i početkom iduće godine čekaju teški problemi te da je stoga zemlji potrebna jaka politička vlada koja će imati snage da im se suprotstavi i riješi ih, a da pri tome ne zadire u već stečena prava građana.

Najavio je da će se u iduće četiri godine SDSS zalagati za razvitak nerazvijenih područja Hrvatske kao i osnivanje fonda koji bi pomogao taj razvoj, regionalnu politiku te jačanje međugranične suradnje. Istaknuo je i da se Vlada ne smije prema Vukovaru ili Kninu odnositi samo povremeno slavljenički, a sve ostale dane maćehinski.

– Hrvatska nije iskoristila dovoljno novca iz europskih fondova. Moramo u budućnosti učiniti više kako bismo iskoristili što više tih sredstava jer ona znače i kvalitetne projekte, ali i nova zapošljavanja. Srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima oko 220.000 građana, što je znatan broj i sigurno ćemo o svim problemima koje smo uočili razgovarati i s novom vladom – rekao je Jovo Vuković, vlasnik i direktor građevinske tvrtke Vuković company, treći kandidat SDSS-a na manjinskoj listi za Sabor.

Komentara 42

ST
steve
20:33 25.11.2011.

Sada ce biti toliko jak, da ce narediti Tadicu da plati ratnu odstetu da se popravi sve razoreno, plati obestecenja svima koji su dozivjeli ratne strahote.

OB
-obrisani-
18:52 25.11.2011.

Dakako, u prigodnom trenutku, za obljetnicu pada grada, kad je cijela javnost na tu ranu usredotočena. Ali ima prigodnih trenutaka i obljetnica koje Zoran Šprajc, Sandra Križanec, Hrvoje Zovko i drugi nikad neće ni spomenuti. Kad će HTV, kad joj je toliko stalo do rasvjetljavanja prošlosti, nekom prigodom dio Dnevnika posvetiti već spomenutoj, izdajničkoj predaji oružja Treitorijalne obrane zločinačkoj JNA, predaji koju su u svoju časnu povijest ubilježili Račan i njegovi komunisti?

UT
utatica
19:43 25.11.2011.

soroščad se stalno nešto joguni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije