Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP u Splitu organizirao šetnju protiv nasilja u gradu

Prema riječima predsjednika splitskog SDP-a Split nije onakav kakav se prikazuje te su ovom šetnjom željeli pokazati njegovo pravo lice.
02. ožujka 2019. u 15:19 7 komentara 101 prikaza
Splitska riva
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Splitski SDP je u subotu na Rivi organizirao šetnju u kojoj su sudionici nosili višemetarski transparent s natpisom "Za otvoren i tolerantan Split" izražavajući protivljenje bilo kakvom nasilju u tom gradu.

Torcida slavi 68. rođendan Split Građanska inicijativa 'Bit će bili što su bili' odgovara na priopćenje Udruge 'Naš Hajduk'

"Ovom šetnjom želimo na simboličan način pokazati kako je Split jedan otvoren i tolerantan hrvatski i mediteranski grad u kojem se dobro osjećaju Splićani ali i naši gosti", rekao je predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

Po njegovim riječima, Split nije onakav kakvim ga se prikazuje zbog ponašanja pojedinaca, a možda i grupa.

"Napadi i grafiti su pokušaj bacanja sjene na Split i vjerujem kako smo današnjom šetnjom uklonili tu sjenu", rekao je Kotur novinarima odgovarajući na upit što je povod današnjoj šetnji Rivom. Iako nije izravno spomenuo, on je time aludirao na nedavni huliganski napad na splitskoj Rivi na vaterpoliste beogradske "Crvene Zvezde" i grafite s neprihvatljivim porukama.

Naš Hajduk Građanska inicijativa Štetan za klub: Traže raskid ugovora između Hajduka i udruge 'Naš Hajduk'

Za današnju šetnju Rivom bilo je najavljeno da će u njoj sudjelovati i predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina, ali Kotur je objasnio kako Markovina nije došao na Rivu zbog odlaska u Zagreb na današnji prosvjed za slobodu medija.

Splitski je SDP na današnju šetnju Rivom za otvoren o tolerantan Split, osim građana, pozvao i gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu (HDZ) i predsjednika splitskog Gradskog vijeća Igora Stanišića (Hrvatska građanska stranka - HGS), te gradske vijećnike iz svih drugih stranaka, ali oni nisu bili na prosvjedu.

GORDAN MARAS 'Nije mi jasno zašto Holy uopće želi na listu ako misli da je SDP loš'

"Ova šetnja je jedna civilizacijska gesta, ne politička i zato na šetnji nismo isticali stranačka obilježja jer nam je cilj bio okupiti predstavnike različitih orijentacija, a zašto se nisu odazvali - ne znam". rekao je Kotur.

Prosvjed novinara u Zagrebu

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Avatar anti_komunist
  anti_komunist:

  kod nas ne postoji ljevica, samo nelustrirani komunisti i stovatelji diktatora tita.....

 • Avatar blue_screen
  blue_screen:

  A lip je dan..

 • san.martino:

  Da,postoji i drugi Split.Nedajte vlajima i primitivcima svake vrste da blate nas lipi grad!