Naslovnica Sport HNL

Štetan za klub: Traže raskid ugovora između Hajduka i udruge 'Naš Hajduk'

Otvoreno pismo upućeno je i predsjedniku Uprave Hajduka Jasminu Huljaju te građanima Splita i navijačima Hajduka i u njemu se traže Izmjene i dopune Statuta nogometnog kluba Hajduka koje bi omogućile direktno učlanjivanje u klub bez posrednika
28. veljače 2019. u 11:41 3 komentara 388 prikaza
Naš Hajduk
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili" u srijedu je zatražila žuran raskid ugovora između nogometnog kluba Hajduk i udruge "Naš Hajduk", ocijenivši ga štetnim.

Liam Gallagher ENGLEZI GA NAPALI Nevjerojatno: Slavni rocker pokrao grb sa šahovnicom, a sada se još i bahati!

- Tražimo trenutačni raskid štetnog ugovora između HNK Hajduk i Udruge Naš Hajduk i tražimo mišljenje državne revizije i DORH-a  u svezi potpisivanja ugovora o suradnji između HNK Hajduk i Udruge Naš Hajduk od strane Uprave Hajduka zbog mogućeg kaznenog dijela nezakonitog poslovanja - navodi se u otvorenom pismu koje je ova građanska inicijativa uputila Gradu Splitu kao većinskom vlasniku Hajduka te gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

>> Pogledajte kamo su sve hrvatski nogometaši selili ove zime

Otvoreno pismo upućeno je i predsjedniku Uprave Hajduka Jasminu Huljaju te građanima Splita i navijačima Hajduka i u njemu se traže Izmjene i dopune Statuta nogometnog kluba Hajduka koje bi omogućile direktno učlanjivanje u klub bez posrednika. Sada se to radi preko udruge "Naš Hajduk" i to na način izravnog i bezuvjetnog plaćanja članarine klubu koja se onda pretvara u pozajmicu.

Građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili" traži da se onemogući bilo kakav način otkupa dionica "otvorenim ili prikrivenim korištenjem klupskih sredstava, bilo od članarine, trećeg dresa ili bilo kojeg klupskog proizvoda i simbola."

SLIJEDI KAZNA Ustaški transparent 'Maksovi mesari' mogao bi skupo stajati Hajduk

'Tražimo javno objavljivanje svih ugovora HNK Hajduk, udruge 'Naš Hajduk'  i  'Tommy d.o.o' u svrhu otklanjanja sumnji u štetnost tih ugovora za HNK Hajduk', poručuje se u otvorenom pismu građanske inicijative "Bit će Bili što su bili."

Po tumačenju ove građanske inicijative, od 2016. godine nakon potpisivanja ugovora o suradnji između  HNK Hajduka i udruge Naš Hajduk počinje "štetna uplata članarina."

'Od 01.siječnja 2016.godine članovi koji članarinu plaćaju preko Udruge Naš Hajduk novac od članarine uplaćuju na račun HNK Hajduk koji ga onda, shodno potpisanom ugovoru između HNK Hajduka i udruge Naš Hajduk, knjiži kao pozajmicu koja se neće naplatiti, nego će se prilikom dokapitalizacije pretvoriti u dionice Kluba', navodi se u otvorenom pismu građanske inicijative "Bit će Bili što su bili."

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Arger:

    To je kriminal, ako se od Hajdukovih novaca dobivenih clanarinom Hajduka, otkupljuju dionice za trece lice.DORH....javi seeeeee

  • Avatar Mozzer
    Mozzer:

    Tzv. Tehnomanagerski krediti, krajem 80tih i dobar dio 90tih. Rukopis bivseg sustava, digni kredit na osnovu imovine firme i onda je sa tim kreditom kupi. Ovdje su kreditori navijaci, samo pratiti trag novca jer ima ime i prezime.