Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Franić

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita: Župan Boban ignorira mogućnosti za spas turističke sezone

Predstavljanje kandidature Ante Franića za gradonačelnika Splita
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
05.04.2021.
u 16:46

"Jeste li svjesni, župane Boban, da od uspjeha turističke sezone direktno ovisi egzistencija brojnih naših sugrađana?", upitao je napominjući kako je sezona pred vratima

SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić spočitnuo je u ponedjeljak splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu da ignorira mogućnosti koje bi mogle spasiti turističku sezonu. Ujedno ga je pozvao da osigura preduvjete za siguran dolazak gostiju u Zračnu luku Split.

"Da ste se s istim žarom s kojim u predizborne svrhe predlažete preimenovanje Zračne luke Split u Zračnu luku sveti Jeronim založili da se Splitu kao avio-destinaciji osiguraju preduvjeti za siguran dolazak gostiju, odmah bih Vas u tome podržao", poručio je Franić županu Bobanu.

No, rekao je, ne može podržati ignoriranje tako bitnog pitanja kao što je spas turističke sezone te ustvrdio da su druge destinacije spremne na dolazak i testiranje velikog broja gostiju, a Splitsko-dalmatinska županija nije.

Franić je naglasio kako i zagrebačka Zračna luka kao i značajnije zračne luke u Europi, osobito na Mediteranu, pružaju sve informacije o mogućnosti testiranja na koronavirus cijelim spektrom testova, daju mogućnost bukiranja termina testa, informaciju o cijeni i vremenu čekanja na rezultate testa čime putnicima u ova teška vremena omogućuju planiranje, te brže i jednostavnije putovanje.

Međutim, unatoč odluci objavljenoj na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova o uvjetima ulaska u Hrvatsku, na službenim stranicama Zračne luke Split o testiranju i dalje "nema ni slova".

"Jeste li svjesni, župane Boban, da od uspjeha turističke sezone direktno ovisi egzistencija brojnih naših sugrađana?", upitao je napominjući kako je sezona pred vratima.

Župana Bobana pozvao je da podrži njegov prijedlog kako bi se i u Zračnoj luci Split uvelo testiranje na koronavirus za putnike radi sigurnog putovanja.

"Zbog različite prakse priznavanja testova u drugim državama treba obuhvatiti sve testove kao što su LAMP, brzi antigenski test i PCR test. Putnike svakako treba preko web stranice Zračne luke Split informirati o mogućnosti i bukiranju testiranja", poručio je Franić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
16:49 05.04.2021.

Župan Boban ignorira mogućnosti za spas turističke sezone a prava hrvatina Franić nudi turisticku sezonu uz Boga, domoljublje i koronavirus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije