Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je kriv za smeće

SDP okrenuo leđa Habušu zbog napada na Zmajlovića

bale smeća
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
20.10.2015.
u 13:30

Što će svađa značiti za proračun za 2016. još se ne zna. Za danas je sazvana izvanredna sjednica sa samo jednom točkom

        Zbog bala smeća u Brezju na ulazu u Varaždin zaiskrilo je između SDP-a i HNS-a. Potpredsjednik SDP-a Varaždinske županije Alen Kišić izjavio je da ne podržavaju gradonačelnika Gorana Habuša u “igrokazu oko smeća”.

– SDP je uvijek bio korektan partner HNS-u, ali prebacivanje krivnje i napad na ministra Zmajlovića nećemo podržati – rekao je Kišić i dodao da je glavni uzrok nerješavanja problema nesnalaženje gradske uprave, a ne Ministarstvo zaštite okoliša. Što će taj sukob partnera na vlasti značiti za izglasavanje gradskog proračuna za 2016. još se ne zna. U SDP-u kažu da će ga podržati bude li kvalitetan. Za danas je sazvana izvanredna sjednica Gradskog vijeća o otpadu, na kojoj će se pokušati definirati sljedeći koraci.

Ministar je napokon javno otkrio koja to prepreka stoji između Grada i 60 posto novca iz Fonda za zaštitu okoliša za zbrinjavanje između 110 i 130 tisuća tona bala smeća.

– Davanje koncesije za sanaciju Brezja nije zakonito i Fond to neće sufinancirati – rekao je Zmajlović, koji traži raskid postupka i transparentni javni natječaj za sanaciju procijenjenu na 115 milijuna kuna.

– Rješenje i novac osigurali smo prije dvije godine. Jedini razlog zašto novac nije povučen je gradonačelnik Habuš – ustvrdio je Zmajlović.Grad je koncesiju 2013. dao zajednici ponuđača na čelu s tvrtkom CE-ZA-R iz Zagreba. Ministarstvu i Fondu sporan je način odlaganja otpada jer ne žele da se bale samo premjeste na drugu lokaciju.

A u Gradu tvrde da nezakonitosti u dodjeli koncesije nema.

– To su potvrdili Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave i Upravni sud u Zagrebu. Daljnje inzistiranje ministra da je postupak nezakonit ne može se tumačiti drukčije nego kao zadiranje izvršne vlasti u sudsku – uzvratio je Habuš i dodao da je dodjela koncesije provedena prema propisima koji su bili na snazi u listopadu 2012. i da se ne može primijeniti novi zakon. Osvrnuo se i na Zmajlovićevu izjavu o povezanosti lokalnih političara s moćnicima. Ako se ta rečenica odnosila na njega, ne isključuje mogućnost tužbe za klevetu.     

>> Habuš prosvjedovao ispred Zmajlovićevog ministarstva, balu smeća oduzela inspekcija

Komentara 23

DU
Deleted user
13:37 20.10.2015.

Ušla lija u kokošinjac!

HR
hrvatskibranitelj29
13:34 20.10.2015.

pocela je medusobna svada medu kukorikovcoma

UI
Uvijek_iskreno
13:53 20.10.2015.

E sad kad se pijevci i kokoši potuku, bit će veselo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije