Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sugerirao da je bio pijan

SDP kritizirao Fuchsove izjave o nastavniku: 'Tražimo hitnu javnu ispriku'

Zagreb: Plenković i Fuchs predstavili javni poziv za unapređenje škola
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
23.12.2023.
u 14:50

SDP je pozvao nadležne institucije da provedu istragu kako bi se utvrdila istina, a ministra Fuchsa podsjetili su na važnost odgovornoga izražavanja u javnom prostoru

Iz SDP-a su izrazili "duboku zabrinutost" zbog nedavne javne optužbe ministra obrazovanja Radovana Fuchsa prema jednom od nastavnika, za kojeg je, bez konkretnih dokaza, javno sugerirao da je bio pijan na radnom mjestu te zahtijevaju ministrovu javnu ispriku.

Takva optužba ne samo da nanosi štetu ugledu nastavnika, već potkopava i povjerenje u sustav obrazovanja, istaknuli su u priopćenju iz SDP-ova Savjeta za obrazovanje. SDP, kažu, inzistira na poštivanju temeljnih prava svakog pojedinca, uključujući i pravo na integritet i pravično suđenje.

"Tražimo hitnu javnu ispriku od ministra Radovana Fuchsa, koja bi trebala biti jednako javno istaknuta kao i njegova prvotna optužba. Očekujemo odgovornost i transparentnost u postupanju s takvim ozbiljnim tvrdnjama kako bi se očuvala profesionalna reputacija nastavnika i povjerenje javnosti u obrazovni sustav", naglasili su.

VEZANI ČLANCI:

SDP je pozvao nadležne institucije da provedu istragu kako bi se utvrdila istina, a ministra Fuchsa podsjetili su na važnost odgovornoga izražavanja u javnom prostoru.

"Tražimo i odgovornost svih uključenih u nasilje koje se dogodilo u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića i svih odgovornih za brigu o kvaliteti odgojno-obrazovnog rada u toj školi, ali i u cijeloj državi", poručili su iz SDP-a.

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi, to je za svaku osudu'

Ključne riječi

Komentara 4

TR
trpimir2022
16:19 23.12.2023.

Kako je ideologija Zapada uništila učitelje i profesore, a s njima i cijeli obrazovni sustav.

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:29 23.12.2023.

Ajde da se i ja jednom složim sa SDP-om...

GO
Gof33
16:53 23.12.2023.

Halo Radovane crni Radovane, a da tebe tako takvi neodgojenci uhvate u mašinu? Što bi onda rekao? I kad bi nekome od sudaca takvi nekavi likovi napravili štetu, njima i njihovim obiteljima, kao imamo prilike čitati po crnim kronikama, kako bi se onda reagiralo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije