Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemački socijalist

Schulz kandidat europskih socijalista za predsjednika EK

schulz
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.03.2014.
u 14:54

Moj prioritet su mladi. Jer zaposlenje nije samo ekonomsko pitanje, već i pitanje dostojanstva – rekao je Schulz

 Predsjednik Europskog parlamenta, njemački socijalist, Martin Schulz, izabran je danas na kongresu europskih socijalista u Rimu za socijalističkog kandidata za predsjednika Europske komisije, dužnost koju sada obnaša Manuel Barosso. Sa 368 "za", dva "protiv" i 44 suzdržana glasa Schulz je izabran za kandidata europskih socijalista za šefa EK na sljedećim europskim izborima. Schulz je kazao kako će djelovati na smanjenju razlike između bogatih i siromašnih, te na povećanju broja zaposlenih, posebno mladih.

– U narednih pet godina želim čuti: Da našao sam posao. A, moj prioritet su mladi. Jer zaposlenje nije samo ekonomsko pitanje, već i pitanje dostojanstva – rekao je Schulz i dodao kako je skandal u Europi XXI. stoljeća nejednakost koja postoji između žena i muškaraca.

Na kongresu je govorio i novi talijanski premijer i čelnik Demokratske stranke, koja je sada postala članicom europskih socijalista, Matteo Renzi, koji je naglasio kako je budućnost Italije i Europe u razvijanju školstva i obrazovanja. Dodao je i kako će Italija imati sve račune, bilancu, u redu i štovati europske parametre zbog budućih generacija. Njima treba ostaviti čiste račune.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:16 03.03.2014.

Samo rijec socijalista i odma se najezim.Ili od strasti ili od negodovanja?Schulz.Retorican i vrlo glasan a na kraju ostaju samo rijeci.bla..bla..Ti su nam bili jako,,jako..jako veliki prijatelji..prijatelji..prijatelji ili ?

Avatar anticenzura
anticenzura
16:03 01.03.2014.

Sta cemo sada njih 5 gledati kako mijenjaju poltrone izmedju sebe. .. buhahah.... W la democrazia, dolje EU diktatura. fuj

K1
k1milica
16:58 01.03.2014.

prošle je godine ako se dobro sjećam rekao da on neće biti(nebi bio) neizabrani premjer. govoreći protiv dalema-e ...kao i kod nas prava deMokracija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije