Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna priča:

'Saznala sam da imam desetke, ako ne i stotine braće i sestara'

Pixabay
11.07.2022.
u 14:41

U to je vrijeme Jeffrey bio striper, a u mjesecu u kojem se rodila Chrysta, njegova je slika bila na naslovnici Playgirl časopisa. Godinama je ulazio i izlazio iz Chrystina života, a ništa stabilnija nije bila niti njena majka, koja je kroz desetak godina promijenila više spiritualnih kultova i partnerica, a kao i Jeffrey, mučila se s ovisnošću o drogi i alkoholu.

Chrysta Bilton živjela je potpuno normalan život sa svojom majkom i sestrom u američkoj državi Kaliforniji sve dok jednog dana 2005. u svojim 20-im godinama nije otkrila da ima na desetke, ako ne i stotine braće i sestara po cijelom SAD-u.

Naime, New York Times je 2005. objavio članak o dva tinejdžera koji su se upoznali preko novopokrenutog registra djece donora. Registar omogućava donorima i potomcima da pretražuju jedni druge preko broja donora i banke u kojoj je ostavljena donacija. U ovom su slučaju oba tinejdžera bili potomci donora 150 iz banke u gradu Venice u Kaliforniji. 

Posve slučajno, taj je članak pročitao Jeffrey, Chrystin otac, koji je u tom trenutku živio u kombiju i zarađivao tako što je na popularnoj šetnici turistima namještao vrat za 10 dolara. Jeffrey je odmah nazvao redakciju, te je postao poznat kao Donor 150, prvi u povijesti koji se odrekao svoje anonimnosti. Ubrzo potom, Chrysta i njena obitelj saznali su da je u 80-im i 90-im godinama Jeffrey donirao spermu najmanje dva puta tjedno.

Cijela priča počinje 1980-ih kada je Debra Bilton, koja je živjela hedonistički život, družila se sa Beatlesima, a neko je vrijeme bila u vezi s Evom Gabor, odlučila da želi postati majka. Kada je nešto željela, Debra je to dobila. Tako je jednog dana ranih 80-ih godina u frizerskom salonu u Beverly Hillsu pitala Jeffreya hoće li za 2000 dolara biti otac njenog djeteta, pod uvjetom da nikada više ne donira spermu.

U to je vrijeme Jeffrey bio striper, a u mjesecu u kojem se rodila Chrysta, njegova je slika bila na naslovnici Playgirl časopisa. Godinama je ulazio i izlazio iz Chrystina života, a ništa stabilnija nije bila niti njena majka, koja je kroz desetak godina promijenila više spiritualnih kultova i partnerica, a kao i Jeffrey, mučila se s ovisnošću o drogi i alkoholu. 

Mnogo je razloga zašto je Donor 150 bio vrlo popularan izbor. Jeffrey je u svom formularu lagao da je išao na prestižni fakultet, što je privuklo mnoge potencijalne roditelje, a puno ih je smatralo pozitivnim i to što je napisao da je spiritualan, pa je tako jedan gay par čekao na njegovu spermu čak 6 mjeseci samo zbog toga. Nekima se svidjelo što je napisao da brzo potamni na suncu, a nije odmagala ni činjenica da su medicinske sestre ljudima govorile kako je Jeffrey stvarno predivan.

Nakon što je saznala istinu, Chrysta je počela otkrivati mnoge detalje svog djetinjstva. Na primjer, Jeffrey je bio plaćen ne samo da donira spermu, već i da glumi oca Chrysti i njenoj sestri, dolazi im svirati gitaru ili dovodi svog psa, kojeg su djevojčice jako voljele. Chrysta je prvotno bila preplavljena osjećajima. Prestala je Jeffreyja zvati tata, umjesto koristeći riječ donor. Tek 10 godina kasnije, kada je upoznala svoju polusestru, shvatila je da je cijela situacija zapravo jedna velika avantura.

Danas, kaže, otprilike jednom mjesečno sazna za novog brata ili sestru, a oko blagdana, kada DNK testovi budu na popustu, javi ih se nekoliko. Ima ih 35 koji na Discordu vode zajednički razgovor podijeljen na kategorije poput 'kućni ljubimci', 'djeca' i 'planovi', a tek nekolicina onih koje su upoznali ne želi imati kontakt s ostalima. Najstariji braća i sestre su odrastali u sličnoj situaciji kao Chrysta- s dvije majke koje nisu mogli imati svoju djecu, no većina potiče iz heteroseksualnih obitelji u kojima je otac bio neplodan. Chrysta kaže kako mnogi prođu fazu idealizacije Jeffreyja prije nego se 'spuste na zemlju'.

Ona Jeffreyja viđa nekoliko puta godišnje. "Odemo na kavu pa mi priča o smaku svijeta, ili o tome kako će mi vanzemaljci ukrasti jajašca" ispričala je u razgovoru s reporterkom the Guardiana. Chrysta se u zadnje vrijeme češće viđala s Jeffreyjem jer ga je intervjuirala za knjigu koju piše o svojoj obitelji. "Bilo je zanimljivo intervjuirati ga jer je nevjerojatno lucidan u vezi prošlosti", istaknula je. "On sebe zove 'Dozivač Duša'. Svaki put kada bi donirao spermu je meditirao, pozivao je duhove da donesu na svijet predivnu dušu" kaže Chrysta, dodajući kako njen otac vjeruje da je njegova duhovna misija učiniti da ta djeca budu rođena.

Chrysta smatra da je za postojanje Jeffreyjeve djece najviše zaslužna njena majka, koja je svojom snagom volje postigla mnoge nevjerojatne stvari. "Imala sam druge majke (Debrine partnerice), i oca koji mi nije bio otac, ali kad sam upoznala svojih 35 braće i sestara, shvatila sam da nam je svima zajedničko to što smo imali majke koje su očajnički htjele da postojimo" zaključila je.

Tvrdi kako joj je način na koji je odrasla, u kaotičnom kućanstvu s majkom ovisnicom i ocem koji je više bio odsutan nego prisutan, na kraju krajeva donio puno dobrih stvari. "Učinilo me snalažljivom i otpornom" kaže Chrysta, koja se zbog svog iskustva ponekad pita trebaju li životi njene djece biti malo turbulentniji no što jesu. "Sada smatram kako je malo poteškoće dobro za duh", rekla je veselo, "Ne bih ništa promijenila".

VIDEO: Koliko često trebate mijenjati i prati posteljinu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije