a 4. po uvozu duhana

Saudijska Arabija zabranjuje pušenje na javnim mjestima

pušenje
Reuters/PIXSELL
31.07.2012.
u 10:50

Prema statističkim podacima S. Arabija četvrta je na svijetu po uvozu duhana, a 6 milijuna Saudijaca dnevno potroši 8 milijuna dolara na cigarete

Saudijska Arabija zabranila je pušenje u državnim institucijama i na većini javnih mjesta uključujući restorane, kafiće i trgovačke centre.

 Zabranjeno je i pušenje iz nargila te prodaja cigareta osobama mlađima od 18 godina.

 Ministar unutarnjih poslova princ Ahmed bin Abdulaziz naredio je da zabrana stupi na snagu od ponedjeljka, a kao razlog naveo je da "islam poziva na očuvanje zdravlja".

 Još prošle godine pušenje je u Saudijskoj Arabiji bilo zabranjeno u zračnim lukama, a sad se antipušačka kampanja nastavila.

Prema statističkim podacima S. Arabija četvrta je na svijetu po uvozu duhana, a 6 milijuna Saudijaca dnevno potroši 8 milijuna dolara na cigarete.

Komentara 4

RO
rokas
11:07 31.07.2012.

Bravo za njih!

CH
chemica
11:20 31.07.2012.

Napokon nešto pametno i od divljaka.

UK
Ugo Kajvez2
15:57 31.07.2012.

Zabranjuju i oni među ostalo ženama da voze aute i moraju nosti burke pa se nitko ne buni na zapadu ........... kako to ??? ....... a best buddies su sa "najvećom" demokracijom i borcem za slobodu i emancipaciju žena !! ?? .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije