Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Sata za Zemlju

Peticijom za spas Drave od izgradnje elektrana

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
19.03.2018.
u 00:30

Zbog svoje prirodne vrijednosti cijela je Drava u Hrvatskoj uključena u ekološku mrežu Natura 2000, poručuju iz WWF-a

Uoči Sata za planet Zemlju 24. ožujka, globalne ekološke inicijative Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF) kojom se pojedince, tvrtke, vlade i zajednice poziva da u 20.30 sati ugase svjetla na jedan sat, nastavlja se kampanja za spas rijeke Drave od izgradnje dviju hidroelektrana Molve 1 i 2.

Radi podizanja svijesti o važnosti biološke raznolikosti, pokrenuta je peticija namijenjena županu Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu u kojoj se traži da se odustane od plana izgradnje hidroelektrana.

– Drava je jedna od posljednjih prirodnih rijeka u Europi. Uđu li hidroelektrane u prostorni plan Koprivničko-križevačke županije, ostvarit će se zakonski preduvjet za njihovu izgradnju, a time bi se uništila biološka raznolikost ovog područja – kaže Ivana Korn Varga, voditeljica projekata u WWF Adriji.

Slatkovodne vrste izumiru najbrže od svih, čak 81 posto posljednjih 50 godina, uglavnom zbog izgradnje brana.

Komentara 22

JU
jurajuric116
06:19 19.03.2018.

hitno izgraditi barem dvije. isto tako i na savi. hidroelektrane nas čuvaju od poplava, a ne zagađuju ništa.

DU
Deleted user
05:38 19.03.2018.

hidrocentrale na dravi treba ubrzano graditi a vama potpisnicima peticije treba iskljuciti el.struju... a sa petrolejkama i lampasima trazite raznilikosti u prirodi....za pocetak oranice obradjujte plugovima i konjima ....biti ce te kao amisi hrvstski....

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
07:21 19.03.2018.

Eko, bio, daj molim vas razgulite. Cijela Hrvatska je park prk prirode i nastavi li se tako samo će životinje živjet u njoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije