Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci - Zagreb

Sastanak koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika u vagonu vlaka

Božo Galić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
10.06.2019.
u 15:02

Bila je ovo prilika i da se ukaže na činjenicu da danas vlak na relaciji Vinkovci – Zagreb putuje 3 i pol sata, a da je prije 30 godina taj isti put trajao 2 sata i 10 minuta!!!

Koordinacija župana, načelnika i gradonačelnika Vukovarsko – srijemske županije održana je danas u vagonu vlaka na relaciji Vinkovci – Zagreb. Kako je rekao župan Božo Galić na koordinaciji je bilo riječi o izradi nove Strategije Vukovarsko-srijemske županije, a planirano je da u Zagrebu članovi Koordinacije održe sastanak s članovima Uprave HŽ Putnički prijevoz i HŽ Infrastrukture.

Na ovaj neobičan sastanak, kada je riječ o njegovoj lokaciji, župan, gradonačelnici i načelnici odlučili su se kako bi istaknuli koliko je značenje željeznice za istok Hrvatske.

-Idemo u Zagreb kako bi s Upravom Hrvatskih željeznica razgovarali o našim strateškim projektima te da vidimo kako možemo našu suradnju na realizaciji projekata poboljšati i ubrzati, a koji su izuzetno bitni za cijelu Hrvatsku, posebno za nas u Slavoniji- rekao je Galić.

Dodao je i kako im je želja da posebni operativni program umjesto programa Srijem, Slavonija i Baranja bude operativni program za pet slavonskih županija u koji moraju biti uključeni i državni infrastrukturni projekti koji znače život za ovaj kraj. Kazao je i kako županija želi biti partner javnim poduzećima kako bi se ubrzala realizacija svih projekata te da roba i ljudi putuju brže i efikasnije.

Bila je ovo prilika i da se ukaže na činjenicu da danas vlak na relaciji Vinkovci – Zagreb putuje 3 i pol sata, a da je prije 30 godina taj isti put trajao 2 sata i 10 minuta!!!  

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nostradamus11
20:55 10.06.2019.

jel tko razgovarao s njim ili ste dobili priopcenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije