Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
definicija braka

Sarnavka: Iza inicijative 'U ime obitelji' stoji netko jako moćan

'06.03.2013., Zagreb - Predstavljanje izvjestaja o radu Vlade na ispunjavanju Platforme 112. Sanja Sarnavka. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
1/3
17.05.2013.
u 14:36

Željka Markić rekla je da inicijativa U ime obitelji ima 5000 volontera koji skupljaju potpise na 2000 lokacija, dodajući kako broj volontera u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji pokazuje da ova tema nije smiješna.

Željka Markić iz inicijative "U ime obitelji", koja ovih dana prikuplja potpise za referendum za ustavno definiranje braka kao zajednice žene i muškarca, rekla je da je akcija namjerno pokrenuta u razdoblju uoči lokalnih izbora kako bi tu temu stavili "u žižu interesa".

– Građani imaju priliku znati kakav stav političke stranke i politički predstavnici koji će ići na lokalne izbore imaju prema braku – rekla je Markić gostujući u emisiji "U mreži Prvog" na Hrvatskom radiju.

Tvrdnje da je njihova inicijativa diskriminatorna nazvala je smiješnima jer bi, kako je rekla, onda i Obiteljski zakon, koji već sadrži takvu definiciju braka, također bio diskriminatoran.

Sanja Sarnavka iz Kuće ljudskih prava rekla je kako bi temelj svake obitelji trebala biti ljubav te da nema smisla hvaliti zajednicu muškarca i žene kao jedinu prirodnu kada u takvim obiteljima često ima nasilja i zlostavljanja.

– Meni se čini strašno smiješnim inzistirati na toj heteroseksualnosti. Danas je, recimo, Dan borbe protiv homofobije. Mislim da ova akcija sigurno ne radi na tom tragu da se homofobija ne ukine nego inzistira na tome da su istospolne veze neprirodne – rekla je Sarnavka.

Markić je rekla da inicijativa ima 5000 volontera koji skupljaju potpise na 2000 lokacija, dodajući kako broj volontera u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji pokazuje da ova tema nije smiješna. Sarnavka je rekla da im se divi zbog broja volontera i štandova, a njihovu organizaciju nazvala je "vojnom" i "fantastično organiziranom".

– Iza njih mora stajati netko jako moćan i netko tko ima jako dobru mrežu – rekla je Sarnavka, što je Markić demantirala.

>> U četiri dana više od 215.000 potpisa za definiciju braka

>> Platforma 112: Iza prikupljanja potpisa za referendum stoji stranka Hrast

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije