Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA U WASHINGTONU

Sariću otkaz zbog snimanja, sankcije za Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-kitarović
Mišo Lišanin
Autori: sd, ih/VLM
09.03.2010.
u 14:20

Utvrđena je i zloporaba vozila, ustvrdio je ministar Jandroković, najavivši sankcije protiv veleposlanice Kolinde Grabar-Kitarović u utorak ili najkasnije u srijedu.

Nakon što je tijekom vikenda djelatnik sigurnosti hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu Ivan Sarić pozvan u Zagreb zbog sumnje da je proslijedio videoklipove na kojima se vidi kako Jakov Kitarović, suprug veleposlanice Kolinde Grabar-Kitarović, koristi službeni automobil u privatne svrhe, za njega je zatražen raskid radnog odnosa, potvrdio je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

- Odmah po primitku informacija o tajnom praćenju i snimanju obitelji veleposlanice Grabar-Kitarović pokrenuli smo internu istragu i nakon nekoliko dana otkrili identitet osobe koja je to radila. Ta je osoba priznala svoj čin, pa ćemo zatražiti raskid ugovora, odnosno provođenje još nekih dodatnih mjera ako se to pokaže nužnim - rekao je ministar Jandroković novinarima nakon sastanka s makedonskim kolegom.

Utvrđena je, međutim,  i zloporaba vozila.

- Prema informacijama koje sam dobio od nadležnih tijela ministarstva, službeno vozilo nije korišteno u skladu s procedurama i pravilima - rekao je Jandroković objasnivši kako nije bila samo riječ o vožnji djece, već je to vozilo godinu i pol dana 24 sata dnevno bilo na raspolaganju obitelji veleposlanice Grabar-Kitarović.


- Imamo 80 diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu, a kad bi svako imalo po jedno vozilo isključivo za korištenje obitelji veleposlanika, to bi bio veliki trošak za porezne obveznike - ustvrdio je Jandroković. I prema veleposlanici će stoga, najavio je, biti poduzete “određene radnje” o kojima će javnost biti izviještena u utorak ili najkasnije srijedu.

Ministar nije želio ulaziti u Sarićeve motive za tajno snimanje obitelji i stavljanje tih snimki na Youtube, a nije se također želio niti upuštati u procjenu moguće diplomatske štete koju je prouzročila ova afera.

Komentara 19

OB
-obrisani-
08:34 11.03.2010.

Premijerka Kosor je u tipičnoj komunističkoj maniri napravila egzekuciju: unaprijed je donijela osudu - veleposlanica \"mora odgovarati\" ! Pozvali su je u Zagreb da se očituje, a presuda je već donesena. Gdje je tu taktičnost, diplomatski maniri. Pa to se se učilo i u Kumrovcu, zar ne!? Vjerujem da je teško gledazi nekoga toliko lijepog, pametnog i kompetentnog. Sjena njezine ekselencije Kolinde Grabar Kitarović i iz Amerike zasjenjuje premijerku Kosor. Pozdravlja vas Kuma Jela

IV
ivan79
19:05 09.03.2010.

najmanja moguća sankcija bi bila opoziv i da vrati poreznim obveznicima sve potrošeno! sramota za našu zemlju bi bila da tako nemoralna osoba i dalje predstavlja našu zemlju u inozemstvu i sjedi na državnom proračunu

Avatar Robinzon
Robinzon
17:54 09.03.2010.

Veli ONO od ministra: Mi smo, istragom, ustanovili nepravilnosti u veleposlanstvu.......i t.d. Koju ste to vi istragu vodili i kada? Da se ova budaletna nije zaletla i prikazala dokaz protiv Kolinde, ni dan danas nebi Jandroković znao ništa.Pa taj nezna ni koliko smo poglavlja zatvorili za ulazak u EU, a kamo li šta mu rade i kako troše narodni novac po poslanstvima u svijetu. Takve ministre treba odmah suspendirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije