Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sarajevo

Anketa u OŠ: "Koja su djeca pismenija: Bošnjaci, Hrvati ili Srbi?"

skola
Foto: ilustracija
29.04.2015.
u 10:48

Roditelji zgroženi sadržajem ankete

Učenici OŠ "Meša Selimović" u Sarajevu dobili su, blago rečeno, neobičnu i prilično bizarnu anketu. U njoj su navedena pitanja poput: "Koja su djeca najpismenija?", "Koja djeca bi najbrže naučila svirati klavir?", "Koga bi pozvao na svoju rođendansku zabavu?", "S kim bi volio sjediti u autobusu na ekskurziji?", "Za koga bi da ti bude momak/djevojka?" itd., a ponuđeni su sljedeći odgovori: Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Romi i Nijemci. Roditelji djece koja pohađaju ovu osnovnu školu zgroženi su ovim činom i navode kako je anketu pripremila nastavnica engleskog jezika samoinicijativno i bez znanja ravnatelja škole podijelila učenicima.

Emina Ramović, nastavnica engleskog jezika u ovoj školi, u razgovoru za Klix.ba navodi kako je ova anketa dio njezina magistarskog rada, te kako je za njezinu provedbu u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i ostalim županijama dobila suglasnost Univerziteta u Sarajevu i Ministarstva za obrazovanje Sarajevske županije.

Objašnjava kako je u pitanju anonimna anketa koju su djeca navodno, uz suglasnost roditelja, trebala popunjavati na satu razrednika.

Na upit o tome koja je zapravo tema ankete i svrha ovako koncipiranih pitanja te što bi ona u konačnici trebala dokazati, Ramović nije željela dati odgovor.

Ravnatelj Osnovne škole "Meša Selimović" je u razgovoru za Klix.ba potvrdio kako nije imao uvid u sadržaj ankete, niti je znao o čemu se radi.

>> Hrvati žele belgijski ustroj BiH, što je 1992. bio uvjet priznanja EU

Komentara 3

TH
thekurcula
13:15 29.04.2015.

Mene je, međutim, prijatno iznenadila informacija da u etnički čistom Sarajevu postoji osnovna škola koja nosi ime velikog srpskog pisca! Bravo za muslimansko Sarajevo!

OK
okus
14:37 29.04.2015.

Koji je to jezik bosnjacki?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije