Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 godina staža

Sanaderu zastupnička plaća bez dodataka oko 16.000 kuna

sanader
VL
01.07.2011.
u 12:38

Sanader je sredinom lipnja podnio zahtjev za isplatu saborske plaće jer mu je 31. svibnja 2011. prestao radni odnos u tvrtki Alia savjetovanje.

Mjesečna zastupnička plaća Ive Sanadera izračunat će se na osnovi koeficijenta i radnog staža od 30 godina i tri mjeseca i trebala bi bez dodatka iznositi oko 16.000 kuna. Tako je jednoglasno odlučio saborski Odbor za izbor i imenovanja. Naime, Sanader je sredinom lipnja podnio zahtjev za isplatu saborske plaće jer mu je 31. svibnja 2011. prestao radni odnos u tvrtki Alia savjetovanje. Iako je odluka donesena jednoglasno, i oporbeni i vladajući članovi odbora isticali su da moraju poštovati zakone i glasovati za Sanaderov zahtjev.

Zdenko Franić (SDP) napomenuo je da je on politički protiv ove odluke, ali da će proceduralno biti za nju. Željka Antunović upozorila je da je SDP u protekla dva mandata, na temelju vrlo očitih indicija, upozoravao na koruptivni karakter vlasti kojoj je na čelu bio Ivo Sanader. Napomenula je da tada nitko od odgovornih iz vlasti i istražnih tijela nije reagirao te da je besmisleno raspravljati o nečemu što je zakonsko pravo zastupnika.

– Političku odgovornost snose oni koji su godinama gledali kako se u Hrvatskoj krade i o tome su šutjeli – nastavila je.

– Neka sudovi danas odrade svoje, a zakonska prava ima svatko pa i onaj tko je pritvorenik i osumnjičenik  – rekla je Antunović.

To je izazvalo Krunoslava Markovinovića (HDZ), koji je kazao da će idući saziv Sabora morati raditi na tome da se Zakon o pravima zastupnika izmijeni. Potom je cinično dodao da je HDZ upozoravao na niz koruptivnih stvari u bivšoj Račanovoj vladi, a nešto od toga vjerojatno će biti procesuirano jednog dana.

– U cijeloj priči mogu reći da su HDZ i Vlada našli dovoljno snage da podrže procesuiranje svih koji su na bilo koji način zgriješili, dok SDP sve one vezane s kriminalom prikriva i s njima jednog dana namjerava preuzeti vlast – oštro je uzvratio Markovinović.

I Josip Salapić (HDZ) naglasio je da je slučaj Sanader jedinstven i kako nitko nije očekivao ovo što se dogodilo.

– Vlada je pokrenula procese i počela s najtežim te pokazala što misli o korupciji – nastavio je Salapić. Jedno je upozoravati, drugo je predlagati, a oporba koristi sve mehanizme u svojim rukama da mijenja zakone – podučio ih je Salapić.

Ključne riječi

Komentara 90

AA
aabbcc
14:27 01.07.2011.

. Haaa...malo Vas je opljackao pa glasajte za jossss !!! hahaaa...

DU
Deleted user
17:35 01.07.2011.

Javljam se dobrovoljno u zatvor, pristajem na pola njegove plaće bez dodataka...

OB
-obrisani-
14:13 01.07.2011.

Dao bi ja njemu 1700 kuna mirovine i marš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije