Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sanader i Kerum u istoj noći lobirali za glasove Splićana

14.05.2009.
u 22:30

U Splitu su u četvrtak navečer u isto vrijeme održani predizborni skupovi na kojima su se predstavili kandidati za gradonačelnika i župana iz redova koalicije HDZ-HSLS-HSS, te nezavisni kandidat, poduzetnik Željko Kerum.

Sanader: Nećemo dopustiti da Kerum vlada Splitom
- Drage Hrvatice i Hrvati, ovo nikada nećete čuti od SDP-a - riječi su kojima se premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader obratio građanima na splitskoj Pjaci na središnjem predizbornom skupu, koji su sat vremna čekali da počne skup najavljen za 19 sati. Podosta je govorio o protukandidatima Ivana Kureta za gradonačelnika, poduzetniku Željku Kerumu i SDP-ovcu Ranku Ostojiću. Za njih dvojicu rekao je da vrijedi stara narodna izreka: "puno zuje a malo meda daju".

Naglasio je da hoće pobjedu u nedjelju na izborima, te da Kerum i Ostojić ne mogu biti gradonačelnici Splita. Dodao je da njih dvojica izbjegavaju sučeljavanja, jer nemaju što ponuditi i reći.
- U nedjelju se bira kakva će nam biti budućnost, to je izbor između nas koji ostvarujemo budućnost i onih koji je sanjaju. dosta nam je blefera koji su do podne pijani a popodne spavaju, koji misle da se novcima može sve kupiti. Nećemo dopustiti da Kerum vlada Splitom, jer ne zna, a pitanje je i je li sve plaća - rekao je Sanader, a okupljeni na Pjaci popratili su to skandiranjem "Ivo, Ivo, HDZ, HDZ".

Kuret: Dat ću Kerumu da pjeva na dočeku Nove godine
Ivan Kuret je također govorio protiv Keruma i Ostojića, te nabrojio što je sve splitslka vlast u proteklom mandatu učinila. Poručio je Željku Kerumu da će mu dati priliku da pjeva za doček Nove godine u Splitu ako pobijedi na Eurosongu.

Ante Sanader, kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, istaknuo je kako je snaga HDZ-a u ravnomjernom razvoju županije te pozvao protuknadidata SDP-ovca Veljana Radojkovica da HDZ-u da glas jer mu je to najbolji zalog za budućnost.

Kerum: Zaposlit ću protukandidate i dati im stan jer svoj nemaju
Točno u 19 sati svoj je predizborni skup na Prokurativama održao nezavisni kandidat Željko Kerum. Pred 4000 ljudi, kojima je dijelio besplatno pivo i hranu, Kerum je još jednom ponovio osnovne točke svog programa.

- Napravit ćemo od Splita najnapredniji grad na Mediteranu - rekao je Kerum. Obećao je i posao za svih te rješavanje stambenih pitanja.
- Zaposlit ću svoje protukandidate, a dat ću im i stan jer svoga nemaju - kazao je Kerum.

Osvrnuo se i na Ostojićeve insinuacije da je konzumirao drogu.
- Kunem se pred Bogom i javnim mijenjem da čak niti ne pušim, a kamoli da se drogiram.

Ispričao je i za šalu koju je dobio sms-om, koja kaže: "Kerume čuo sam da šmrčeš - janjetinu".

Nevenka Bečić, Kerumova sestra, također je komentirala Ostojićeve optužbe.
- To je ispod nivoa čovjeka. Ostojić je sam sebi zabio autogol - kazala je Kerumova sestra.


Od Zorice Kondže do Mate Miše Kovača

Građane koji su došli poslušati Sanadera i kandidate s liste HDZ-HSLS-HSS zabavljali su Zorica Kondža, Đani Stipaničev te Mladen Grdović i klapa Šufit.
Na Kerumovom se predizbornom skupu pak, osim besplatnog piva i jela, moglo uživati i uz nezaobilaznog Matu Mišu Kovača, Milu Hrnića te klapu Iskon.
Oko 22.30 sati, dok su radnici rastavljali pozornicu sa koje su Sanader i Kuret govorili građanima, na Kerumovu skupu ljudi su još plesali i pjevali, a zabavljao ih je Milo Hrnić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije