Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoje su invalidi

Samohranog oca država će izbaciti iz stana: Moram ostat jak zbog šestoro dice

Foto: Roland Sršen
1/2
23.01.2020.
u 13:45

Nekadašnji branitelj ostao je bez supruge Andreje prije četiri mjeseca, a prije toga dotukla ga je bolest sinova. Jedan je imao tri operacije glave, drugi dvije

Još uvijek nisam svjestan što mi se dogodilo. Jedino što znam je da se moram boriti i ostati jak zbog dice - rekao nam je Roland Sršen, hrvatski branitelj i bivši nogometaš koji je danas samohrani otac šestoro djece od kojih su dvoje invalidi. Ronald, u Opuzenu poznatiji kao Regan, ostao je bez supruge Andreje prije četiri mjeseca, a da stvar bude još gora nedavno je primio sudsku odluku da moraju iseliti iz stana velikog 50-ak kvadrata. 

-  Krpili smo se nekako. Petero dice u toj jedinoj sobi, a najmlađi samnom i suprugom na kauču u dnevnom boravku. Dosta smo se mučili, ali uvijek bi se nekako snašli. Ono što me dotuklo je bolest sinova. Jedan je imao tri operacije glave, drugi dvije. Proša san sve moguće bolnice od Dubrovnika do Zagreba, iscidilo me totalno - prisjetio se Roland čiji su blizanci Ivan i Duje rođeni dva i pol mjeseca prije vremena. Iako su im dali deset posto izgleda da ostanu živi, preživjeli su tu bitku, ali sada više nemaju gdje živjeti.

Starija kći Lucija napustila je dom kako bi se u Dubrovniku školovala za kuharicu, a najstariji sin Paulo radi u kafiću kako bi pomogao ocu i braći. 

- Pokojna supruga je super kuhala, brinula o svemu unutar naša četiri zida. Nije joj bilo lako s nas pet muških. Sad i ja učim kuhati, imam prijatelja koji mi pomaže u tome, pokazuje mi šta i kako, evo sam naučio i gulaš spremiti - objašnjava Roland kojemu je rok za iseljenje već istekao.

Inače, od 1991. godine je u policiji, a potom je bio u Zboru narodne garde, tj.u 126. brigadi Hrvatske vojske. Branitelj je od samog početka.

- Očekivao sam bar neku pomoć. Ne tražim ja da mi to daju džabe, tija san otplaćivat, ali me nikad nitko nije zovnuo. Pisao sam da mi nekako pomognu da otkupim ovaj stan u kojem živimo, ali ništa. Sada, nakon trinaest godina moram iseliti sa šestero dice - žalosno je rekao Roland. 

Međutim, da još uvijek ima dobrih ljudi dokaz su i njegovi prijatelji Joško Popović i Zlatko Mustapić koji su pokrenuli veliku humanitarnu akciju 'Izgradimo dom obitelji Sršen'. Trojac veterana igra nogomet već 17 godina, a sada su 'na noge podigli' i cijelu dolinu Neretve.

- Jedan naš prijatelj arhitekt je izradio projekt kuće i sad je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Bude li sve išlo kako planiramo kuću bi trebali početi graditi u veljači - kazao je Mustapić kojem je cilj prikupiti oko 70.000 eura. Samu akciju podržali su i Zlatko Dalić i Darijo Srna, a uskoro se planira i koncert. Kao i sve ostale mjere koje će ovoj obitelji što prije pomoći da ne ostanu bez krova nad glavom.

Povodom akcije zajedništva i dobrote otvoren je posebni namjenski račun u Privrednoj banci Zagreb pod nazivom "Izgradimo obitelj dom obitelji Sršen". Svi koji žele pomoći, donirati, mogu to učiniti na račun:

IBAN: HR1123400093510951600

Organizatori poručuju da su dobrodošle i donacije u građevinskom materijalu kako bi se izgradila kuća obitelji kojoj je hitno potrebna pomoć. Da svi skupa ostvarimo san Regana i njegovo šestero djece.

 

Komentara 16

PO
pozornik66
16:23 23.01.2020.

Ne izbacuje čovika država nego BANKA koja je privatna, zašto LAŽETE non stop

KR
Krotila2
15:31 23.01.2020.

Vlada,da odmah dodijeli stan ili kuću ovoj obitelji:,odmah!!!

NO
nostradamus11
16:33 23.01.2020.

Bitno sa Vlahušić i Kujundžić imaju svoj ratni put ...pljuc na državu ..pljuc pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije