Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ donosi novi Statut

Samo će Plenković i Jandroković govoriti na saboru

Gordan Jandroković i Andrej Plenković
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
26.05.2018.
u 08:00

Vrh HDZ-a, čuje se, nastoji kontrolirati tko će se javiti za riječ u raspravi kako bi se spriječila eventualna kritika na Plenkovićev račun

Na općem/izvještajnom saboru HDZ-a u subotu u Dvorani Dražena Petrovića (Cibona) očekuje se pet do šest tisuća HDZ-ovaca, od čega 2000 izaslanika koji će glasati o novom Statutu HDZ-a. No sabor HDZ-a u jeku afere Hotmail, koja je zatresla premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, poprima sasvim drugi kontekst i usvajanje stranačkog Statuta pada u drugi plan.

Sabor HDZ-a bit će mjesto na kojem će se moći sasvim precizno ocijeniti pozicija Andreja Plenkovića u stranci. Plenković i glavni tajnik Gordan Jandroković podnijet će izvještaje o radu HDZ-a između dvaju stranačkih sabora, dakle oni će biti jedina dvojica HDZ-ovih dužnosnika koji će održati govore. No predviđena je i dvosatna rasprava u kojoj teoretski može sudjelovati bilo koji član HDZ-a po tri minute. Na kraju sabora, koji počinje u 11 i završava oko 18 sati, Plenković će imati završnu riječ.

Šefovi županijskih organizacija dobili su kvote koliko HDZ-ovaca moraju dovesti na sabor, a čuje se da su kvote realnije nego za prijašnjih vodstava HDZ-a. Također, čuje se da vodstvo HDZ-a nastoji kontrolirati tko će se u dvosatnoj raspravi javiti za riječ kako bi se umanjila mogućnost eventualne kritike vrha stranke... Na saboru će pjevati Đani Maršan.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Gordan Jandroković i Andrej Plenković
1/10

Komentara 17

I1
ing-12345
08:19 26.05.2018.

HDZ zločinačka organizacija kao što je bio i Savez komunista želi spriječiti bilo kakvu kritiku iz svojih redova.

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
08:13 26.05.2018.

Samo Plenković i Jandroković? Pa jel to Sabor HDZ-a ili gay pride? Uostalom, dođe mu na isto.

LU
Lujo123
09:55 26.05.2018.

to je demokratija po ukusu anemičnog dezertera! HDZ -ovci, spali ste na niske grane, a moguće je kak vas anemični uništava kao stranku po nečijem nalogu! Probajte se probuditi, ako nije kasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije