Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO UPOZORENJE IZ MOSKVE

Putinov savjetnik poručio svijetu: Nuklearno oružje ćemo upotrijebiti samo ako bude ugroženo naše postojanje

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.03.2022.
u 21:28

Izgledi nuklearnog sukoba, koji su nekada bili nezamislivi, sada su ponovno unutar područja mogućnosti - rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres rekao je 14. ožujka

Ruska sigurnosna politika predviđa korištenje nuklearnog oružja jedino u slučaju ugroženosti samog postojanja Rusije, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za CNN.

Gotovo četiri tjedna nakon što je Rusija poslala svoje snage u Ukrajinu, izjava Peskova dolazi usred zabrinutosti Zapada da bi tamošnji sukob mogao eskalirati u nuklearni rat.  Peskov je to rekao u intervjuu na engleskom jeziku na pitanje je li uvjeren da predsjednik Vladimir Putin neće koristiti nuklearno oružje.

"Imamo koncept domaće sigurnosti i on je javan, možete pročitati sve razloge za korištenje nuklearnog oružja. Dakle, ako je to egzistencijalna prijetnja za našu zemlju, onda se (nuklearni arsenal) može koristiti u skladu s našim konceptom”, rekao je.

"Nema drugih razloga koji su spomenuti u tom tekstu", rekao je u daljnjem osvrtu na koncept sigurnosti zemlje.

Ruski predsjednik Putin prošlog je mjeseca naredio da se ruske nuklearne snage stave u stanje visoke pripravnosti. U skladu s naredbom, rusko ministarstvo obrane priopćilo je 28. veljače da su njezine nuklearne raketne snage te Sjeverna i Pacifička flota stavljene u pojačano borbeno dežurstvo, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres rekao je 14. ožujka: "Izgledi nuklearnog sukoba, koji su nekada bili nezamislivi, sada su ponovno unutar područja mogućnosti."

VIDEO Bombardiran hotel u centru Mikolajiva u Ukrajini

Komentara 2

AM
Amen
21:33 22.03.2022.

Dobro kad odeš u pakao svaki dan te budu nuklearno i hipertonički sredivali i tako tri i pol milijardi godina pa prelazii na jači nivo sredivanja.

JM
Jmjm
04:07 23.03.2022.

Sada su SAD,Britanija,Francuska i Nato pokazali koliko i nista ne vrijede i boje se sami sebe .Ameri glume Svjetske policajce i onda izmisljaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije