Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne vidim sukob interesa'

Šambić: 'Stan u Trnjanskoj kupljen je prema važećim tržišnim uvjetima'

Zagreb: HEP predstavio investicije u sunčane elektrane
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
21.09.2023.
u 18:50

Svu postojeću dokumentaciju spreman sam dati na raspolaganje Povjerenstvu za sukob interesa, istaknuo je

Tomislav Šambić, član uprave HEP-a, objavio je demantij tvrdnji zastupnika Mosta Bože Petrova da je po cijeni manjoj od tržišne kupio stan od predsjednika PPD-a Pave Vujnovca. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

U vezi brojnih medijskih napisa u kojima se stječe dojam kako je stan u Trnjanskoj kupljen povoljnije od tržišne cijene, molim da u cilju ispravnog informiranja javnosti prenesete moju izjavu i činjenično stanje.

Ističem kako je stan u Trnjanskoj kupljen prema važećim tržišnim uvjetima 2021. godine što potvrđuje rješenje Porezne uprave o visini poreza na promet nekretninama. To rješenje Porezna Uprava donosi temeljem usporedbe cijene za ostvarene kupoprodaje stanova slične veličine u neposrednom susjedstvu.

Radi se o stanu neto korisne površine od 141,96 m2. Ta površina uključuje loggiu, 3 terase i spremište ukupne podne površine 34,16 m2. Koristeći koeficijente neto korisna površina svi garažnih mjesta je 31.84 m2 pri čemu je bitno znati da cijenu kvadrata garažnih mjesta nije moguće vrednovati jednako kao cijenu kvadrata stambenog prostora.

POVEZANI ČLANCI:

Riječ je o zgradi iz 2012. godine te stanu koji je bio u dugogodišnjem najmu i kratkoročno izložen negativnim vremenskim uvjetima zbog čega je bilo potrebno renovirati oštećene dijelove, novom hidroizolacijom te promjenom dijela vanjske stolarije i parketa.

Ponovno naglašavam da u kupnji stana ne vidim sukob interesa jer Uprava HEP-a nema i ne može imati utjecaj na odabir najboljeg ponuditelja na javnim natječajima. Svu postojeću dokumentaciju spreman sam dati na raspolaganje Povjerenstvu za sukob interesa.

Komentara 4

RE
realisticki
07:43 22.09.2023.

Ovoga je njegov šef već unaprijed dobro nahranio janjetinom, tako da ga ima tko braniti nakon raznih ekonomskih malverzacija, korupcije i pogodovanja, čime će i Plenkoviću olakšat posao.

FR
FranjoTT
07:28 22.09.2023.

Recimo kada bih ja htio primiti mito u obliku nekretnine onda bih digao kredit na stan da postoji zabilježba i to sve fino uplatio prodavatelju i po zakonu je sve ok, onda bi prodavatelj meni vratio svu lovu u kešu i na taj način bi legalizirali stan koji je zapravi bio mito. Naime bilo bi dobro vidjeti da li je Vujnovac igdje oglasio stan da prodaje ili Pavao ima na stotine takvih stanova koje kasnije prodaje visokopozicioniranim ljudima u energetskom sustavu a za uzvrat zarađuje na gubitku HEP-a čiju dokapitalizaciju saniraju građani. Čudom je uplatio i 10 milijuna kuna Škugorovoj mami od 77 godina u aferi gdje je INA-a oštečena za 2,8 milijarde kuna. Ja sam siguran da u roku od 2 godine PPD kupuje HEP i dobiva prošireni LNG terminal na Krku, te Enna Fruits preuzima Podravku, ja sam siguran!

DU
Deleted user
23:31 21.09.2023.

Kaj god se otkrije - u vladi nikada nema sukob interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije