Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije čekao agencije

Sam organizirao izvoz eko soje u Njemačku

Obitelj Kovačić
Miroslav Flego/VLM
06.07.2013.
u 08:21

Andrija Kovačić je valjda jedan od rijetkih hrvatskih poljodjelaca koji nije zabrinut za cijenu pšenice jer će je prodati na zajedničkom europskom tržištu gdje je cijena povoljnija.

Poljodjelac Andrija Kovačić iz Račinovaca u županjskoj Posavini, brzo se prilagodio europskom tržištu i već drugog dana od ulaska Hrvatske u EU izvezao je prvu turu ekološki proizvedene soje u Njemačku što je sam organizirao ne čekajući posredovanje državnih agencija. Kovačićevo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obrađuje 55 hektara zasijanih najviše sojom i pšenicom. Na dva tegljača je natovario 36 tona soje u jumbo vrećama od po 1 250 kilograma koje su krenule put Njemačke.

- Prije 20-tak dana došli su predstavnici tvrtke iz Berlina vidjeti soju prošlogodišnje žetve koja je smještena u silos i potpisali smo ugovor o isporuci 36 tona. Odmah su mi isplatili predujam, a za dva tjedna će i ostalo. Mislim da je to tek početak suradnje jer pokazali su zanimanje i za moju pšenicu koju također uzgajam ekološki, bez kemikalija. Pokazali su zanimanje da otkupe pšenicu sa svih 22 hektara - kaže Kovačić dodajući kako je i njegova majka nositelj OPG-a i uglavnom zajedno posluju, a imaju hrvatski i europski certifikat eko proizvodnje.

Andrija Kovačić je valjda jedan od rijetkih hrvatskih poljodjelaca koji nije zabrinut za cijenu pšenice jer će je prodati na zajedničkom europskom tržištu gdje je cijena povoljnija. Preporuča poljodjelcima neka se bave ekološkom proizvodnjom koja je tražena u EU i drži kako oni koji su spremni marljivo radi mogu uspjeti i na EU tržištu.

>>I Hrvatska će proizvoditi soju za EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije