Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vigilare piše međunarodnoj zajednici
Povratak na članak

Šalju pismo kojim brane Stepinca od kleveta Dačića i Srbije

Pismo će ovih dana poslati na sve važne adrese u Europskoj uniji i zapadnom svijetu

Komentari 45

Avatar comparator
comparator
10:22 07.08.2016.

Hrvatska mora shvatiti da Srbija nema nikakve želje postati normalna demokratska zemlja i da joj je cilj preko Hrvatske priječi put do koristi koje joj se nude u Evropi .Pri tome Srbija neće promijeniti svoj politički stav i postati privržena evropskoj ideji . U tom pravcu ona također vidi mogučnost u slabosti Hrvatske politike koju će iskoristiti za svoje ciljeve koji su u prošlosti bili stereotip o Hrvatskoj. Te mitove Srbija namjerno potencira dok se Hrvatska uporno brani umjesto da prijeđe u napad i to na jedinim principima koji Evropa priznaje ,a to je istina. Što je naše političko oružje i srbijanska slabost. Pa ukazivanje na srbijansku dvoličnost i njezine ciljeve preko naše grbače i na to se trebamo oslanjati.

VL
GD
Gospon Drug
10:50 07.08.2016.

Barem neko brani istinu od laži u ovoj državi i radi posao umjesto hr veleposlanika i vlade za vanjsku politiku

VL
DU
Deleted user
11:28 07.08.2016.

Netreba praviti paniku. Ova radikalska histerija koja u zadnje vrijeme dolazi iz srbije je ustvari nemoć te zemlje da izmjeni neke suverene odluke donešene u hrvatskoj u zadnje vrijeme. Srbija nemože više promijeniti odluku hrvatskoga suda da poništi nepravednu presudu komunističkoga suda Alojziju Stepincu, niti može spriječiti ponovno suđenje Branimiru Glavašu, niti može skloniti skulpturu hrvatskoga domoljuba Mire Barešića koju su mu podigli mještani njegovog rodnog grada zato jer se borio za neovisnu hrvatsku u kojoj danas živimo, niti mogu spriječiti proslavu Oluje koja će biti i iduće godine, niti mogu spriječiti Thompsona da nam pjeva pjesme koje volimo a na kraju neće moći spriječiti ni proglašenje Alojzija Stepinca svecem od strane Vatikana. Vrijeme je da političari u srbiji shvate da je njihova nova domovina Srbija a ne Jugoslavija. Te zemlje više nema niti će je ikad više biti.

VL
HB
hr_bombarder
16:15 07.08.2016.

Thank God for VIGILARE!

VL
Avatar štrumpf
štrumpf
16:56 07.08.2016.

Srbija se istim i sličnim riječima koristila 90-desetih godina i to svijet nije zaboravio.. Kao što vodeći svjetski političari znaju bolje od nas tko su Vućić,Nikolić i Dačić i cijelu njihovu prošlost..

VL
DO
doktorica
19:46 07.08.2016.

a naša"diplomacija"spava dok bizantinci udaraju na naše svetinje! Sramota!!!

VL
DU
Deleted user
12:59 07.08.2016.

ne da je mogla, nego je morala glasnije i odlučnije djelovati.

VL
OG
Oger
10:28 07.08.2016.

Ovakva pisma su medvjedja usluga Hrvatskoj. Kao da europski povjesnicari ne znaju tko je bio Stepinac.

VL
DU
Deleted user
12:31 07.08.2016.

koji primitivistički naslov. u skladu sa politkom koju promovirate

VL
MO
mobitel20
10:13 07.08.2016.

Knjiga uglednih americkih Zidova "Tajni rat Srbije" je obvezno diplomatsko stivo. Problem je sto nije u opcoj primjeni. Nju saljite medijskim izdavacima zajedno sa svim presudama sa oba suda u Hagu. Ostalo je gubljenje vremena sa tim mitomanima.

VL
AN
Antejagec1
11:04 07.08.2016.

Hebo vas vise stepinac, to je moguce samo u ovoj slucajnoj drzavi.Evropa ide naprijed a mi se bavimo ustasama i partizanima.Stepinac je bio uz zlocinca pavelica a sve drugo je izmisljanje i laz.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:47 07.08.2016.

Kao da one u Eu zanima Stepinac. Smjesni ste.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:20 08.08.2016.

jako teško bude stepinca opravdati pred činjenicama radi kojih mu se i sudilo. jedna od njih jest nasilno pokrštavanje, druga je blagoslivljanje vojnika koji su odlazili u rat za njemačku, treća jest činjenica koju se nikako ne može osporiti ,aa tiče se odnosa prema židovima srbima romima... ajd nek netko objasni zašto se 43-e stepinac počeo mijenjati i u svojim izjavama tražiti blaže postupanje prema ovim manjinama? zašto stepinac nije 41-e paveliću rekao da neće podržati njegove rasne zakone? ova naša lakrdija sa 'oslobađanjem' stepinca je smiješna. jedan niži, županijski, sud, je proglasio nevinim stepinca, i kao poništio presudu vrhovnog suda bivše fnrj... ajd još jednom, zamislite da vam vrhovni sud rh potvrdi presudu u nekom zločinu, što ja znam, riješili ste par obitelji života, a onda vam neki mali općinski sud poništi tu presudu.... eto, takva je ova smijurija. nikad se nije smjelo ići u obnovu ovog postupka. rane iz prošlosti se moraju ostaviti na miru. srbija je također ušla u ove igre, što samo dokazuje da razlika između hrvata i srba nema. jer se samo ovako jako slični ljudi, narodi čak, mogu svađati i biti zajedljivi. za nas hrvate postoje samo srbi, a za njih samo hrvati. inače, naš sud nije stepinca proglasio nevinim, samo je smotao nešto u vezi dokaznog postupka, optužnice. al njegova stvarna nadležnost u ovom slučaju ne postoji. ajd neka taj isti sud oslobodi mansona...

VL
DU
Deleted user
10:37 07.08.2016.

...i pritom neka objasne direktno ucesce 1.400 svestenika HKC u genocidu nad Srbima, Jevrejima, Romima...

VL
MA
Machak
13:28 07.08.2016.

I kad prime pismo svi će pasti ničice jer će ih prosvijetliti duh sveca te će se pokloniti kardinalu i krenuti da sve četiri strane svijeta da bi jakim glasom objavili urbi et orbi svetost kardinalovu....već vidim Merkel, Putina, Obamu,, Ban Ki Moona kako to u skromim haljinama čine....

VL
BO
bozzo147
12:18 07.08.2016.

Zašto braniti Stepinca od dokazanih četnika. Oa oni su ga uvijek napadali, a baviti se njima gubljenje je vremena i dostojanstva

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:04 07.08.2016.

znači u prijevodu sa jezika velikog trgovišća, udba ga je otrovala a sada ista udba ga iskorištava da hipnotizira glasače fimi medije

VL
CI
cinbenik
11:17 07.08.2016.

Sve sto su nasi sveti oci i lazni domoljubi,do sada ,uradili oko Stepinca,nastetilo je Hrvatskoj,a na ruku islo pocetnicenju Srba.....Zasto sam Vatikan nestane u obranu Stepinca ,pa on je vec blazeni ,ocito je da ni ova pisma nece uroditi plodom,jer se vani drze vec napisane povjesti i samo njoj vjeruju.......Bojim se da ce i ovo izazvati kontra reakcije od ocekivanih,pa svi oni vec prate dogadjaje u Srbiji i okolini,pa tako i oko Stepinca,..

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:40 07.08.2016.

psy-op vijesti udbe da iziritiraju srbe, kao i 90tih

VL
Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
10:57 07.08.2016.

Možda je ovo pravo vrijeme da se krene u rasvjetljavanje nekih od velikosrpskih mitova. Možda je pravi trenutak za međunarodnu konferenciju o žrtvama WW2 i poraća. Neka stručnjaci sa svih strana sučele brojke i argumente pada vidimo koliko su osnovane tvrdnje o npr. 700 000 Srba pobijenih u Jasenovcu. Što? Kažete to je netko već napravio?.. Aha, ona dva neimara, jebivjetra Kočović i i Žerjavić. I što su zaključili- da je ukupan broj stradalih Srba od Vardara do Triglava, na svim zaraćenim stranama, među četnicima, partizanima, nedićevcima i uključivo sa civilnim žrtvama 540 000. Ha, ma što kažete?!.. Služili se bezobraznici čak i popisima stanovništva kao polaznom osnovom, onim zadnjim predratnim i prvim poslijeratnim. Pa otkud im ta ideja, kakav bezobrazluk?! Čemu egzaktna nauka, kada je na raspolaganju agitprop i verodostojni SPC? Čemu?...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.