Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šah-mat! Putin je izbrisan jednim potezom i sad se u Rusiji pitaju tko je sljedeći

19.03.2023. u 06:55

On za civilizirani dio svjetske zajednice kao politička osoba ili faktor više ne postoji. No možda je čak i jača poruka odaslana Xi Jinpingu

Komentara 40

DU
Deleted user
12:05 19.03.2023.

Putin je uvijek bio faktor na međunarodnoj sceni jer je mogao ucjenjivati energentima i mahati potencijalno jakom vojskom. Sada su se stvari promijenile, Putin više nije potencijalna prijetnja, već stvarna prijetnja, tako se mijenja i politički odnos zapada prema njemu... Što se tiče potencijalne prijetnje Putinu je sada ostalo još jedino mahanje nuklearnim oružjem, dok je gospodarski potpuno ovisan o Kini, a drugima prodaje energente daleko ispod cijene... Tako da neće Putin postati manji faktor na svijetu, nemoguće ga je ignorirati. No sada nastupa isključivo s pozicije straha i terora, ništa drugo. Samim tim isključen je iz svih planova i smjernica razvoja zapadnog svijeta, ili bolje rečeno, uključen je kao prijetnja i faktor rizika u iste...

BR
Brankko
02:32 20.03.2023.

Ima nekog šovinizma u upotrebi pridjeva civilizirani: "civilizirani dio svjetske zajednice". To jako podsjeća na kolonijalno vrijeme: za kolonijalne sile tamo neki afrički narodi nazivani su plemenima i neciviliziranima.

Avatar spin
spin
21:34 19.03.2023.

Zašto međunarodni sud nije nikada pokrenuo proces protiv Busha zato što je neopravdano napao Irak i skrivio stotine tisuća mrtvih slično kao i Putin danas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije