Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uvijek kada se dogodi problem u Vladi, netko napusti stranku. Ne vjerujem u slučajnost

U prilog svojim tvrdnjama podsjeća kako je, u vrijeme kada se odlučivalo o opozivu ministra financija Zdravka Marića, SDP napustio Tomislav Saucha, a kada se raspravljalo o bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić otišao je Zdravko Ronko
30. kolovoza 2018. u 14:42 13 komentara 503 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je za izlazak donedavnog saborskog zastupnika i člana Predsjedništva SDP-a Bojana Glavaševića iz stranke rekao kako ne vjeruje da je to slučajno, jer uvijek kada se dogodi neki problem u Vladi, kazao je, netko napusti SDP.

renata rašović Ima li u SDP-u žena? Ima. Onda neka preuzmu stranku

"Uvijek kada se dogodi neki problem u Vladi, poput najnovijeg raspleta u aferi Agrokor, dogodi se određen izlazak iz SDP-a i više ne vjerujem da je to slučajno. Svatko u politici bira svoj put i svima želim svu sreću. Mi kao ozbiljna i jaka stranka ostajemo vjerni našim socijaldemokratskim principima, a sve koji su pošteni i moralni pozivam da vrate mandat SDP-u bez kojeg ne bi bili u Saboru", izjavio je Bernardić novinarima u Puli.

U prilog svojim tvrdnjama podsjeća kako je, u vrijeme kada se odlučivalo o opozivu ministra financija Zdravka Marića, SDP napustio Tomislav Saucha, a kada se raspravljalo o bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić otišao je Zdravko Ronko.

"Sada se događa novi rasplet u aferi Agrokor, pa je došao na red Glavašević. Više ne vjerujem u slučajnost, vjerujem i želim vjerovati u pravnu državu", naglasio je Bernardić.

Uljanik Bernardić: Radnici Uljanika s pravom pitaju 'di su pare'; Bandić: Ovo je otužno i smiješno

Rasvijetliti zašto DORH nije ispitao članove skupine Borg 

 Ponovio je kako treba rasvijetlili činjenicu zašto DORH nije ispitao članove skupine Borg u aferi oko Agrokora, ili "zašto ti ljudi nisu došli na ispitivanje".

"Oni su pisali zakon, kasnije su se na njemu obogatili, ali ipak nisu došli na ispitivanje. Drugo pitanje odnosi se na to zašto DORH nije prozvao i pozvao premijera Plenkovića, ministra Božinovića, pa i čelnika Mosta Petrova na razgovor. Stoga, moje jedino i logično pitanje u ovom trenutku može biti - gospodine Jeleniću, gdje je zapelo", upitao je Bernadić.

Bojan Glavašević Večernji TV Glavašević: Ne bih se vratio u SDP, a HDZ je kriv za puzajuću fašizaciju Hrvatske

 Ocijenio je kako je iz svega što se događa jasno da je premijer Andrej Plenković bio na čelu skupine Borg, da je osobno pozvao odvjetnika Borisa Šavorića kao glavnog operativca u Vladu, te da je direktno odgovoran za mnoge stvari koje su se tamo događale.

"Evidentna je odgovornost premijera koji je bio na čelu skupine Borg, koji bi trebao podnijeti ostavku zajedno s cijelom Vladom te raspisati nove izbore. To bi jedino bilo pošteno prema građanima" zaključio je Bernardić.

>> Pogledajte i video: Razgovor s Bojanom Glavaševićem

[video: 26434 / Pogledajte gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • fafajuljevičari:

    Svi su ljevičari Fašisti jer je to pravi naziv za one koji su odustali od ljudskog roda i dilaju za Lucifera.

  • sjs:

    Bero previše pije i to je fakat. Ovo su samo posljedice prekomjernog uživanja alkohola. Imaš problem s cugom i trebao bi to osvijestiti ili potražiti stručnu pomoć. Alkohol je zlo, pređi na travu.

  • žutimačak:

    Zločinačkoj zvojezdi odpadaju krakovi.Raspada se neokomuniistočka zločinačka.