Naslovnica Vijesti Večernji TV

Glavašević: Ne bih se vratio u SDP, a HDZ je kriv za puzajuću fašizaciju Hrvatske

Planiram stvarati političku platformu i okupljati ljude koji ne žele ovu apatiju, kaže bivši SDP-ovac.
28. kolovoza 2018. u 14:02 108 komentara 4532 prikaza
Bojan Glavašević
Pogledajte galeriju 1/3

Saborski zastupnik Bojan Glavašević i sad već bivši član SDP-a gostovao je u emisiji Večernji TV-a. Ponovio je što je glavni razlog istupanja iz stranke.

Bojan Glavašević NAPUSTIO SDP Glavašević: Pripremam ozbiljnu političku platformu

– Jedna povijesna epizoda SDP-a je završena. Nažalost, ona završava u borbi za fotelje i pozicije jednog malog dijela vodstva stranke i nažalost zbog toga ovakav SDP nije spreman ponuditi nijedan odgovor ni na jedno društveno pitanje s kojim se Hrvatska danas suočava. Meni je to neprihvatljivo i nisam u tome želio sudjelovati – naglasio je bivši član predsjedništva SDP-a.

[video: 26434 / Pogledajte gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:]

 

Je li moguć povratak u SDP u slučaju promjene vodstva stranke?

– U SDP-u postoje ljudi koje izrazito cijenim i koji su mi prijatelji, ali ne planiram se vratiti. Ne treba se vraćati na ono što je bilo u prošlosti. Koncentriran sam na svoj mandat u Saboru, gdje građanima želim ponuditi onu vrstu politike u koju vjerujem i na temelju koje su me preferencijalno izabrali – kazao je Glavašević.

Bojan Glavašević Postaje nezavisni Glavašević: Odlazim iz SDP-a u kojem se bore samo za fotelje

Otkrio je i što planira.

– Svakako planiram stvarati političku platformu i okupljati ljude koji ne žele ovu apatiju jer HDZ je kriv za 99 posto loših stvari koje su se u Hrvatskoj dogodile. A ako se svi odamo apatiji, onda će nam se za desetak godina ponovno dogoditi vlada predvođena anemičnim premijerom koji će pred očima javnosti neometano raditi nekakve marifetluke s novim Agrokorom, a to Hrvatska nije zaslužila. Isto tako Karamarkov HDZ je otvorio vrata puzajućoj fašizaciji Hrvatske, a sadašnji, Plenkovićev, HDZ je nevoljan i nesposoban da je zaustavi – naglasio je.

Ranko Ostojić i Davor Bernardić Crobarometar Najgori SDP u zadnjih 10 godina, Živi zid zaostaje manje od 3 posto, HDZ povećao prednost

Političke ambicije istaknula je i Dalija Orešković kojoj nije produljen mandat u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Je li ona tip osobe s kojom bi surađivao?

– Izrazito je cijenim kao profesionalku. Pokazala je u svom radu onu vrstu moralnog integriteta kakav je potreban Hrvatskoj. Ona je profil osobe koja Hrvatskoj može donijeti dobro, pa mi je bilo drago pročitati da se namjerava politički aktivirati – dodao je Glavašević.

Cijeli razgovor s Bojanom Glavaševićem pogledajte u videu

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar tituš
  tituš:

  lažeš konju, HDZ je kriv za 125%, nije vas lustrirao!

 • balance:

  Dođe mi da se izrigam!!!

 • Toni Broo:

  Glavašević: "planiram stvarati političku platformu i okupljati ljude koji ne žele ovu apatiju". Glavaševiću, tvoja platforma je projugoslavenska orijentiranost, zagovaranje izopačenih i progresivnih vrijednosti, mržnja prema braniteljima, dijaspori, pogotovo Hrvatima BiH podrijetla te mržnja prema katoličkoj crkvi. Vi anacionalni ljevičari ... prikaži još!i koji prezirete same sebe, svoj zavičaj nikada nećete biti sretni i nemate se čime ponositi jer vam je propala juga, propada vam SDP, propalie su vam sve revolucije, komunistički blokovi, propadate i demografski vi ljevičari jer sami sebe samouništavate vašim izopačenim vrijednostima i utočište vam je apatija, beznađe i depresija koju širite kroz uzurpiranu kulturu, medije, nevladine organizacije, odnosno ovladanim javnim prostorom s cijem uništavanja društva koje je domoljubno osvješteno.