Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuspjeh u prikupljanju podrške

Sada je jasnije: dvotrećinska većina za promjene Ustava iluzija

18.12.2022.
u 09:43

- Hrvatska može birati kako će sudjelovati u ovome ratu, ali ne može birati hoće li sudjelovati. O ovome prvome glasovalo se ovaj tjedan u Saboru, a o ovome drugome donijeli smo odluku kad smo pristupili NATO-u i EU- smatra analitičar Mate Mijić

Ključne riječi

Komentara 10

GO
goran2hr
10:03 18.12.2022.

Ovo glasanje je bila dobra stvar za Hrvatsku , po raznim osnovama. Prvo (koliko toliko), obuzdalo se vladajuće u daljnjem upetljavanju Hrvatske u tuđi rat. Zatim, obeshrabrilo je vladajuće u namjeri da pod krinkom "liberalizacije", zapravo trajno onemoguće narodne referendume i usput sa SDP-om "zacementiraju" pobačaj u Ustav. Na kraju, to HDZ-ovci tumače kao "pobjedu" i to ih čini sretnim. Pa gdje ćeš bolje...

Avatar Cohen
Cohen
10:21 18.12.2022.

Netočno je i glupo predsjedniku pripisivati utjecaj na zastupnike ("Predsjednik u osjetljivim situacijama ima presudan utjecaj na oporbene zastupnike, i to i na ljevici i na desnici."). On je svoje odsvirao kod većine glasača koje je imao za ovaj mandat. Zastupnici PROTIV jednostavno su reagirali po svojoj savjesti. Pripisivati njihovom opredjeljenju utjecaj predsjednika znači proglašavati ih poslovno nesposobnima u pravnom smislu riječi. Frka Petešić mlati gluposti s urocima, po uzoru na šefa, a po kvalifikacijama opozicije po uzoru na Tuđmana, s njegovim nemaštovitim raznobojnim "vragovima" na političkoj sceni. Podmazivanje Šeparovića se očigledno isplatilo. Procedura mu odednom nije bitna ili sporna ni kod saborskog odlučivanja, ni kod davanja osobnog mišljenja kao mišljenja Ustavnog suda. Divota!

DU
Deleted user
13:34 18.12.2022.

HDZ-u i njenim satelitima bi treblo biti jasno da onako kako oni misle i rade ne odogovara svima u HR. Promjena Ustava koje je utemeljio HDZ je dobar i nema potrebe ga mijenjati zbog Ukrajine i pritiska ostalih clanica NATO saveza. Ako ce premijer i dalje inzistirati i raditi iza ledja moralo bi mu biti jasno da radi suprotno Ustavu RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?