Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Ukrajinci: Uništili smo rusko skladište streljiva; Proruski dužnosnici: Pogođene su kuće

Foto: Stringer/REUTERS/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.07.2022.
u 20:42

Ukrajina planira okupiti "milijunske" borbene snage opremljene zapadnim oružjem kako bi povratile svoj južni teritorij od Rusije

Danas je 139. ruske invazije na Ukrajinu. Broj mrtvih u ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u gradu Chasiv Yar u istočnoj Ukrajini popeo se na 33. Zelenski je optužio Moskvu da je namjerno gađala civile u napadu u kojem su uništene tri zgrade u stambenoj četvrti. Posljednja žrtva, devetogodišnje dijete, izvučeno je iz olupine u ponedjeljak navečer, objavila je ukrajinska državna hitna služba.

Poštovani čitatelji, ovaj članak s praćenjem događaja prethodnog dana je završen. Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu sada možete pratiti u novom članku

Tijek događaja: 

23:44 -  Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se javnosti i ustvrdio kako Rusija nema hrabrosti priznati poraz.

"Oni više nemaju strateške moći, karaktera ili shvaćanja o tome što oni rade ovdje, na našoj zemlji. Ne postoji ni mrvica hrabrosti da priznaju poraz i povuku svoje snage s ukrajinskog teritorija", ustvrdio je Zelenski.

 


20:39 - Ukrajinska vojska je objavila da je uništila rusko skladište streljiva u južnom gradu Nova Kahovka, a po tvrdnjama dužnosnika u napadu je koristila raketne sustave dobivene od SAD-a. Dužnosnici ruskih okupacijskih vlasti, međutim, tvrde da su pogođene kuće i skladišta, pri čemu je ubijeno pet osoba, a ranjeno 80 ljudi. Nije bilo moguće provjeriti kolika je šteta ili žrtve.

Na društvenim mrežama objavljene su snimke nekoliko snažnih eksplozija, no nije potvrđeno da je riječ o snimkama upravo ovog napada.

Pomoćnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da je napad izvršen američkim višecjevnim lanserom raketa Himars te ocijenio da se "druga vojska" svijeta "suočila sa stvarnošću". Himars je daleko precizniji od sličnih ruskih sustava i već mu se pripisuje niz nedavnih napada duboko u područjima pod ruskim nadzorom.

Rusi su zauzeli velika područja južne regije Herson u prvim tjednima invazije, ali su ukrajinske snage pokrenule protuofenzivu dok se Rusija usredotočila na svoj vojni prodor na istoku Ukrajine. Kijev je pozvao stanovnike da napuste to područje kako bi se sklonili od protunapada. 

Vladimir Leontijev, koji je postvaljen na čelo regije Herson, rekao je ruskoj novinskoj agenciji Tass da su deseci stanovnika ostali bez domova, a da je grad znatno oštećen. Drugi dužnosnik kojeg podržava Rusija, Kirill Stremousov, rekao je da se sedam osoba još vodi kao nestale. Pojedinosti o tome tko je stradao u eksplozijama nisu jasne, ali su ukrajinski vojni dužnosnici rekli da je više od 50 ruskih vojnika ubijeno, a vojna oprema uništena. Glasnogovornik u Odesi, Serhij Bratčuk, rekao je da Nova Kahovka sada više nema skladište streljiva.

Dok ruske tvrdnje o šteti na civilnim zgradama nisu mogle biti potvrđene, čini se da su se obje strane složile da je lanser Himars igrao ulogu u napadu. Prvi topnički raketni sustavi visoke pokretljivosti M142 (Himars) stigli su u Ukrajinu krajem lipnja i odmah su povezani s eksplozijama u ruskim skladištima streljiva i zapovjednim centrima čak 70 km od prve crte bojišta.


20:37 - Sjedinjene Države će isplatiti Ukrajini novu tranšu gospodarske pomoći vrijednu 1,7 milijarda dolara, rekla je američka ministrica financija Janet Yellen.

"Ovaj najnoviji paket gospodarske pomoći Ukrajini dio je obećanja predsjednika Bidena o pružanju potpore ukrajinskoj vladi u času kada ona brani ukrajinsku demokraciju od neopravdanog i ničim izazvanog rata koji Rusija vodi protiv Ukrajine", rekla je Yellen u priopćenju.

Ovu novu pomoć ukrajinska vlada će dobiti preko Svjetske banke a dio je gospodarske pomoći vrijedne 7,5 milijarda dolara koju je SAD u svibnju obećao Kijevu. Nakon ove tranše, američka pomoć Ukrajini dosiže 4 milijarde dolara od početka sukoba.


20:35 - Ukrajinsko nogometno prvenstvo startat će 23. kolovoza, ali bez navijača, a stadioni će biti opremljeni skloništima u slučaju oglašavanja sirena za zračnu opasnost, objavio je ukrajinski ministar sporta Vadim Guttsait.


20:33 - Separatistička Donecka oblast na istoku Ukrajine otvorila je "veleposlanstvo" u Moskvi, upozorivši na pogoršanje situacije na terenu, gdje se vode žestoke borbe.

"Ovih dana situacija se drastično pogoršala", rekla je Natalija Nikanorova, "ministrica vanjskih poslova" proruskog separatističkog područja.

"Ne žuri nam se", rekla je Nikanorova, odgovarajući na pitanje o tome kada će se Donecka oblast pripojiti Rusiji.

"Glavni cilj je osloboditi republiku", istaknula je, preuzimajući rječnik kojim se koriste Rusi kada govore o teritorijalnom osvajanju tog područja.

"Zatim ćemo imati referendum kada za to dođe vrijeme i vidjet ćemo što želi narod", dodala je, napomenuvši da su u takvom slučaju "spremni" promijeniti status "veleposlanstva".


17:02 - Europska unije je od 24. veljače zamrznula rusku imovinu u vrijednosti od 13,8 milijardi eura.

Povjerenik EU-a za pravosuđe Didier Reynders rekao je da više od 12 milijardi eura imovine u posjedu ruskih oligarha, drugih pojedinaca i entiteta dolazi iz pet država članica.


17:00 - Ured UN-a za ljudska prava (OHCHR) rekao je da je više od 5000 civila ubijeno u Ukrajini od početka ruske invazije 24. veljače, dodajući da je stvarni broj vjerojatno puno veći.

OHCHR je u svom tjednom ažuriranju naveo da su 5.024 osobe ubijene, a da ih je 6.520 ozlijeđeno.


16:52 - Uvrijeme kada smanjenje isporuke ruskog plina prijeti sigurnosti opskrbe širom Europe, Austrija i Njemačka danas su u Beču potpisale Deklaraciju o solidarnosti dviju zemalja u slučaju nevolja s opskrbom plina iz Rusije. Deklaraciju su potpisali njemački ministar gospodarstva i zaštite okoliša Robert Habeck i njegova austrijska kolegica, ministrica energetike i zaštite okoliša Leonore Gewessler. Obje države su se obvezale da će zajednički prevladati ovisnost o ruskim energentima i ubrzati prijelaz na zelenu energiju. 

>> OPŠIRNIJE


16:12 - Turski ministar obrane Hulusi Akar rekao je da će se vojna izaslanstva Turske, Rusije i Ukrajine u srijedu u Istanbulu sastati s izaslanstvom Ujedinjenih naroda i razgovarati o sigurnom izvozu ukrajinskih žitarica.

"Vojna izaslanstva Turske, Rusije i Ukrajine i izaslanstvo Ujedinjenih naroda sutra će u Istanbulu razgovarati o sigurnom prijevozu žitarica, koje čekaju u ukrajinskim lukama, na međunarodna tržišta morskim putem", rekao je.

Razgovori će se održati u danima rekordno visoke cijene hrane u svijetu, a sukob u Ukrajini, najvećem svjetskom opskrbljivaču žitaricama, povećao je zabrinutost u pogledu dostupnosti hrane.

Turska ima ključnu ulogu u pregovorima UN-a, Rusije i Ukrajine o mogućem crnomorskom koridoru za izvoz žitarica iz Ukrajine. Prema Turskoj, plan UN-a za rješavanje krize uključuje uspostavu kontrolnog centra u Istanbulu, koji se nalazi na tjesnacu Bospor. Tjesnac, nad kojim Turska ima suverenitet, jedini je pomorski put od Crnog mora do Sredozemlja.


15:00 - Ruske snage opkoljavaju istočni grad Siversk u ukrajinskoj regiji Donjeck, javlja ruska novinska agencija TASS, pozivajući se na Rodiona Mirošnika, veleposlanika u Rusiji iz promoskovske otcijepljene Narodne Republike Lugansk.

Siversk je još jedan otcijepljeni teritorij koji Moskva pokušava izvući iz kontrole Kijeva i nalazi se na prvoj crti bitke za ukrajinsku istočnu regiju Donbas.

Prošlog mjeseca ruske trupe preuzele su kontrolu nad gradovima Severodonjeck i Lisičansk nakon žestokog bombardiranja.


14:58 - Ruske snage blokirale su izlaze iz grada Melitopolja pod ruskom okupacijom prema Zaporižju, rekao je gradonačelnik Ivan Fedorov.

Fedorov je rekao da su se ruske snage "toliko bojale protuofenzive" ukrajinskih oružanih snaga da su se "pokrile tisućama civila kao živim štitom".

“Cijeli grad je talac”, napisao je na Telegramu.

"Ne zna se koliko će dana trajati blokada. Ali borimo se da se prolaz otvori."

Melitopolj, koji se nalazi oko 120 milja zapadno od Mariupolja u jugoistočnoj Ukrajini, pao je pod rusku kontrolu 26. veljače.


12:52 - Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će Iran sljedeći tjedan, rekao je Kremlj, dan nakon što je SAD upozorio da bi Teheran mogao opskrbiti Moskvu bespilotnim letjelicama za njezinu akciju u Ukrajini.

Tijekom putovanja u Teheran sljedećeg utorka, Putin će prisustvovati trilateralnom sastanku s čelnicima Irana i Turske, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Putinov posjet Iranu uslijedit će nakon ovotjednog putovanja američkog predsjednika Joea Bidena u Izrael i Saudijsku Arabiju, gdje će iranski nuklearni program i zlonamjerne aktivnosti u regiji biti ključna tema razgovora, izvijestio je Associated Press.


12:49 - Nova runda pregovora između Ukrajine i Rusije o izvozu žitarica iz Ukrajine trebala bi se održati sutra u Istanbulu, javlja ruska novinska agencija Interfax pozivajući se na rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Rat u Ukrajini ''zarobio'' je oko 22 milijuna tona žitarica unutar Ukrajine, prema predsjedniku Volodimiru Zelenskom, što predstavlja rastuću krizu za zemlju poznatu kao "žitnica Europe".


12:47 - Mnogi Ukrajinci žele postati ruski državljani, ustvrdio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. 

Tijekom razgovora s novinarima, g. Peskov je rekao da stanovnici područja pod ruskom okupacijom u južnoj i istočnoj Ukrajini sada imaju pravo postati ruski državljani.

Također je rekao da "nije bilo razgovora" o ponovnom pokretanju mirovnih pregovora s Kijevom.


12:16 - Rusija tvrdi da je ubila značajan broj stranih plaćenika koji su se borili u Ukrajini u posljednja tri tjedna, uključujući 23 iz Velike Britanije.

U svom dnevnom operativnom brifingu, bez predstavljanja ikakvih dokaza, rusko ministarstvo obrane kaže da ukupan broj plaćenika aktivnih u Ukrajini nije 20.000, kako tvrdi Kijev, već oko 2.700. Tvrdi da je u posljednja tri tjedna:

Likvidirano je 166 poljskih militanata. Među predstavnicima Gruzije uništeno je 50 “vojnika sreće”, Velika Britanija je izgubila još 23 plaćenika ubijena u Ukrajini. Također, u tri tjedna ubijen je 21 rumunjski i 15 kanadskih militanata.

Rusija također tvrdi da je u posljednja 24 sata ubila najmanje 180 pripadnika ukrajinske 30. mehanizirane brigade, te da je oborila sedam ukrajinskih bespilotnih letjelica.


10:54 - Odluke o žalbama britanskih i marokanskih boraca koje je sud koji podupire Rusija osudio na smrt bit će donesene u roku od mjesec dana, javlja ruska novinska agencija Interfax pozivajući se na separatističkog dužnosnika.

Aiden Aslin, 28, i Shaun Pinner, 48, zarobljeni su u Mariupolju u travnju tijekom intenzivne borbe za kontrolu nad lučkim gradom, prije nego što su se pojavili pred sudom u separatističkoj Narodnoj Republici Donjeck (DPR).

Tamo su proglašeni krivima za "plaćeničke aktivnosti i počinjenje radnji s ciljem preuzimanja vlasti i rušenja ustavnog poretka DNR" i osuđeni na smrt.

Treći muškarac, marokanski državljanin Saaudun Brahim, također je osuđen na smrt od strane vrhovnog suda DNR-a.


10:04 - Najmanje sedam ljudi ubijeno je u napadu ukrajinskih oružanih snaga na grad Nova Kahovka, koji je pod ruskom kontrolom, u ukrajinskoj južnoj regiji Herson, javlja ruska novinska agencija TASS.

Prema TASS-u, napad koji se dogodio jučer također je doveo do eksplozije u skladištima gnojiva u regiji.

"Već je sigurno sedam mrtvih i oko 60 ranjenih", rekao je Vladimir Leontjev, čelnik vojno-civilne uprave Kahovka, citirao TASS.

"Još uvijek je mnogo ljudi pod ruševinama. Ozlijeđeni se prevoze u bolnicu, ali mnogi ljudi su blokirani u svojim stanovima i kućama", dodao je.


9:38 - Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnovije izvješće o ratu u Ukrajini

Naveli su kako ruske snage i dalje nastavljaju osvajati ''manja područja'' u Donjecku, a tvrde i da su preuzeli kontrolu nad gradom Hrihorivkom.

U izvješću stoji i kako ruske snage nastavljaju s napadima diljem glavne rute za opskrbu hranom do Slovjanska i Kramatorska.

Nedostatak osoblja u ruskim oružanim snagama također može prisiliti rusko Ministarstvo obrane da se okrene netradicionalnom regrutiranju – uključujući regrutiranje osoblja iz ruskih zatvora za privatnu vojnu tvrtku Wagner.

''Ako je točno, ovaj potez vjerojatno ukazuje na poteškoće u nadoknadi značajnog broja ruskih žrtava'', tvrdi ministarstvo.  


9:25 - Ukrajinska vojska objavila je kako je započela veliku protuofenzivu protiv ruskih trupa u okupiranom Hersonu.


9:22 - Broj mrtvih u raketnom napadu na stambeni blok u istočnoj Ukrajini dosegnuo je 34, izvijestio je regionalni dužnosnik Donjecka.

Spasioci su već izvukli 34 mrtva i 9 ranjenih iz ruševina višekatnice u gradu Chasiv Yar. Među poginulima je i jedno dijete, napisao je Pavlo Kirilenko.

Kirilenko je dodao da su od utorka u 6.30 sati djelatnici državne hitne službe raščistili oko 70 posto ruševina, iako je operacija spašavanja u tijeku.

“Rusi će snositi odgovornost za svaki uništeni i osakaćeni život!” on je dodao.


9:01 - Četiri osobe su ozlijeđene nakon što je Mikolajev jutros bio izložen teškom granatiranju, rekao je gradonačelnik grada Oleksandr Syenkevych.

U Telegramu je objavio da su rakete pogodile dvije medicinske ustanove i stambene zgrade. Tvrdnje nisu neovisno provjerene.


8:54 - Uhićen je navodni ruski suradnik koji je prenosio informacije o ukrajinskim obrambenim položajima, priopćila je ukrajinska sigurnosna služba (SBU).

Pojedinac iz Odese uhićen je u Zaporožju koje drže Ukrajinci dok je pokušavao doći do regije Donjeck, koja je pod kontrolom proruskih snaga.

Prema SBU, kolaborator je uspostavio kontakte s vodstvom takozvane Narodne Republike Donjeck (DNR) i organizirao prikupljanje sredstava za njihovu vojsku.

Kasnije je navodno pristao položiti zakletvu DNR-u i trebao je otići na njen teritorij.

Sa sobom je ponio informacije o ukrajinskoj obrani i mobilizaciji u regiji Odese koje je dobio preko svojih kontakata u lokalnoj vladi, rekao je SBU.


8:05 - Ukrajina očekuje novi napad ruskih kopnenih snaga nakon granatiranja diljem zemlje u kojima je poginulo više od 30 ljudi, dok se zapadni saveznici Kijeva pripremaju za pogoršanje globalne energetske krize ako Rusija prekine opskrbu naftom i plinom.

Ukrajinski glavni stožer objavio je da granatiranje diljem zemlje predstavlja pripremu za intenziviranje sukoba dok Rusija nastoji zauzeti Doneck i kontrolirati cijelo industrijsko središte ukrajinskog Donbasa.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je Rusija od subote izvela 34 zračna napada, a jedan od njih je pogodio peterokatnicu i ubio 31 osobu i zarobio desetke ljudi u ruševinama.

Moskva niječe da je ciljala civile, ali mnogi ukrajinski gradovi, mjesta i sela su u ruševinama.

Rusija je objavila da je nije poznat broj žrtava ukrajinskog napada na grad Novu Kahovku u regiji Herson, koji je pod kontrolom Rusa. 

"Nažalost, neki ljudi su poginuli, veliki je broj ozlijeđenih, deseci ljudi ostali su bez doma", rekao je Volodimir Leontjev, piše ruska novinska agencija TASS koja ga je opisala kao šefa vojno-civilne uprave okruga Kahovka. 

Reuters nije mogao neovisno provjeriti informacije s bojišta. 


6:10 - Sjedinjene Države imaju informacije koje pokazuju da se Iran priprema opskrbiti Rusiju bespilotnim letjelicama — uključujući bespilotne letjelice s oružjem — i započeti obuku ruskih snaga kako njima upravljati već krajem srpnja, rekao je novinarima u ponedjeljak savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.


6:05 - Latvija bi možda trebala povećati vojni proračun i uvesti obvezi vojni rok za sve građane neovisno o spolu kako bi se zaštitila od bilo kojeg sigurnosnog rizika iz Rusije, rekao je u ponedjeljak predsjednik Egils Levits.

Članica NATO-a i EU-a, Latvija planira postupno povećati izdvajanje za obranu sa sadašnjih 2% BDP-a na na 2,5 posto do 2025., kako bi osnažila vojsku nakon invazije susjedne Rusije na Ukrajinu 24. veljače.

Levits (67) rekao je da postojeći planovi potrošnje uključuju gradnju više baza za smještaj vojnika NATO-a, ali da Latvija, bivša sovjetska republika poput Ukrajine, možda mora uložiti više.

"Sigurnost je danas prioritet naše politike", rekao je Levits Reutersu. "2.5% BDP-a smo već obećali, ali to možda neće biti dovoljno i moramo se za to pripremiti".

Predsjednik susjedne Litve predložio je da se izdvajanje za obranu poveća na 3% nakon što je Poljska iznijela isti cilj.

U međuvremenu je latvijski ministar obrane Artis Pabriks nagovijestio da bi se mogao ponovno uvesti obavezni vojni rok ukinut sredinom 2000-tih. Levits je predložio da ta obveza vrijedi za sve građane, neovisno o spolu. "Mislim da bi u tome trebali imati jednakost i podržavam tu ideju za sve građane Litve određene dobi...to bi trebalo učiniti bez obzira na njihov spol", rekao je.

O oba prijedloga, vojnom roku i povećanju vojnog proračuna, treba raspraviti parlament. Ministarstvo obrane želi da služenje vojske iduće godine počne kao dobrovoljno, a da od 2028. bude obvezno.

Upitan očekuje li izravni vojni sukob baltičkih zemalja i Rusije, Levits je rekao: "Ne... I to iz jednog osnovnog razloga - NATO je sposoban da obrani svaku svoju članicu i postoji vrlo snažna politička volja da se to učini".


6:00 - Ukrajina planira okupiti "milijunske" borbene snage opremljene zapadnim oružjem kako bi povratile svoj južni teritorij od Rusije. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski naredio je vojsci da povrati okupirana područja oko obale Crnog mora koja su vitalna za gospodarstvo zemlje, rekao je ministar obrane Oleksij Reznikov, piše Guardian.


5:50 - Najmanje šest osoba poginulo je nakon ruskih raketnih napada u ponedjeljak ujutro na Harkiv u sjeveroistočnoj Ukrajini, prema uredu glavnog tužitelja Ukrajine. Među poginulima su otac i njegov 17-godišnji sin, koji su se vozili kako bi preuzeli svjedodžbu za upis na sveučilište, rekao je dužnosnik ukrajinske regionalne policije Serhiy Bolvinov. Gradonačelnik Ihor Terekhov rekao je da je granatiranjem pogođena civilna infrastruktura uključujući poslovni prostor i vulkanizersku radionicu. 


5:45 -  Oko 80 posto stanovnika istočne ukrajinske regije Donjecka je pobjeglo, rekao je njezin guverner. Pavlo Kyrylenko je rekao da je ostalo oko 340.000 ljudi, ili 20% lokalnog stanovništva.

Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se građanima Ukrajine olakšava stjecanje ruskog državljanstva. Prethodno se pojednostavljena procedura odnosila samo na stanovnike samoproglašenih odcijepljenih teritorija Narodne Republike Donjeck (DPR) i Narodne Republike Luhansk (LNR) u istočnoj Ukrajini, kao i regija Herson i Zaporižja pod ruskom okupacijom.

Ruski predsjednik planira se sastati sa svojim turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoğanom nakon što su razgovarali o naporima da se olakša izvoz žitarica iz Ukrajine, prema Kremlju. Erdoğan je tijekom telefonskog razgovora u ponedjeljak rekao Putinu da je vrijeme za djelovanje u skladu s planom UN-a za uspostavu morskog koridora za izvoz ukrajinskog žita kroz Crno more, objavila je turska državna novinska agencija Anadolu.

Jake Sullivan, savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, rekao je: "Iranska vlada se priprema Rusiji isporučiti do nekoliko stotina bespilotnih letjelica [bespilotnih letjelica], uključujući bespilotne letjelice koje mogu nositi oružje, po ubrzanom roku." Sullivan je rekao da informacije sugeriraju da se Iran priprema obučiti ruske snage za korištenje bespilotnih letjelica već početkom srpnja.

Ključne riječi

Komentara 65

Avatar Idler
Idler
10:35 12.07.2022.

Ak je ovo istina za Iran makar i 10% onda je Putler fakat unazadil Rusiju za cijelo stoljeće 😁

ST
stefj
07:53 12.07.2022.

Tja, priče o kontraofenzivi su vjerojatno više za dizanje morala i malo reklame. A što se tiče Rusije, očito nije bajna situacija s vojskom kada kupuju oružje od Irana. Vjerojatno nemaju čipova, pa ne mogu više proizvoditi svoje dronove... No, s druge strane, Rusija ima zaliha oružja i streljiva, tamo još od 2. svjetskog rata, zato si i može dozvoliti toliko granatiranja. Ali isto tako, radi prirode tog oružja, mora raditi tepih, jer nema preciznosti.... Tako da tih 20.000 granata koje Rusija ispali dnevno, rade ogromnu štetu, no vojna učinkovitost je kud i kamo manja nego zapadnog oružja. Rusija kvantitetom nadoknađuje kvalitetu. Ukrajina uništava puno Ruske tehnike, no to je i dalje mali postotak od ukupne količine koliko je Rusija nagomilala oružja... I sad tu dolazi to vječno pitanje, da li zapad u normalnim vremenima to može pratiti. U demokraciji je teško opravdati povećano izdavanje za vojsku, ako nema direktne ugroze (makar je napad na Ukrajinu direktna ugroza), više će ljudi urlati na cesti ili glasati protiv, ako im poskupe kolači nego ako pogine stotine ljudi u Ukrajini...

Avatar Kukulkan
Kukulkan
09:16 12.07.2022.

Putlerovci, smirite strasti. Da je Ukrajincima do vaseg Putlera rata ili vase specijalne operacije nebi bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije