Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni zrakoplovi
Povratak na članak

SAD: Sve ovo vrijeme bili smo jasni u vezi sa svim uvjetima

"Ostajemo predani pružanju pomoći Republici Hrvatskoj pri nabavi borbenih NATO-kompatibilnih zrakoplova"

Komentari 187

DU
Deleted user
12:27 11.01.2019.

Baš da vidimo koliko je stvarno Trumpova administracija predana potpori RH, a koliko izazivanju kaosa po svijetu koji odgovara Rusima. Znači nama treba avion sposobnosti Baraka/Braketa za 500 mil usd 12 kom. Sposobnosti djelovanja zrak-zrak, zrak-zemlja i proturadarske i elektronske borbe kojima se može parirati modernim ruskim PZO sustavima koji bi se mogli naći u području i predstavljati ugrozu...Pa da vidimo tu predanost. Prvo su sve svalili na ministra Matisa, koji je cijeli projekt blagoslovio, sad spominju Lockheed Martina i neuvjerljivo tvrde da upozoravaju oduvijek...priče za djecu...ajmo sad sa pričica na djela, pa da vidimo.

VL
RE
Rex
12:20 11.01.2019.

Vi GRINTAVCI-crveni.....grintali ste da kupujemo stare kante,a sad kad je posao propao umjesto da šutite opet grintate kako je RH osramocena.......kao vama žao drzave koju niste htjeli,i ne volite ništa hrvatsko..........pa dajte se sa samima sobom dogovorite

VL
Avatar komentatorx
komentatorx
12:12 11.01.2019.

Amerikanci ne budite licemjeri, da ste htjeli Hrvatskoj pomoći, to bi i uradili. Izraelska ponuda je bila odlična i dobili bi odlične avione. Vi očito želite da se Hrvatska gurne u provaliju zaduženosti još dublje i da moramo nabaviti vaše avione. Toliko o savezništvu i prijateljstvu. Nabijem vas na qurac fašisti !

VL
VA
Valer
12:20 11.01.2019.

Ili lažu Amerikanci ili laže Plenkovičevo društvo. Istovremeno ne može biti istinita izjava jednih i drugih.

VL
DU
Deleted user
12:34 11.01.2019.

Da je kojim slučajem Izrael od Amerike zatražio "SLEP" na Baracima/Braketima za vlastitu uporabu. Nekako mi se čini da bi ga dobili, bez vraćanja u prvobitno stanje.

VL
MA
max
11:46 11.01.2019.

Ukratko - Amerikanci kažu da Kolinda,Krstičević i Penki LAŽU.

VL
DU
Deleted user
11:44 11.01.2019.

zasto bi se vlada odlucila za kupnju zrakoplova koje nece moci kupiti? ili premijer, krsticevic i predsjednica ne govore istinu ili su dobili obecanje da je sve u redu. a onda dobili vritnjak jer ne poduzimaju nista sto je uu interesu amarike kao sto je lng terminal.....

VL
ST
stefj
14:33 11.01.2019.

Amerika predano radi da zaradi na tom poslu i to je to. Nema tu nedoumice... Tako su predano radili i u Bugarskoj i u Slovačkoj, tamo su s druge strane bili Šveđani pa se završilo isto - na kraju su se kupili avioni od Amerikanaca... Čisto sumnjam da sada možemo kupiti Gripene, završilo bi isto ovako, očito smo osuđeni kupiti Američke avione, s time da u svaku trgovinu mora biti uključen proizvođač s dovoljnim udjelom... Mislim da nam nema druge nego uzeti stare F-16, da li od Grčke ili od garde, obnoviti ih u Americi, te onda, ako će biti novaca, uzeti upgrade od Izraela. To bi definitivno bilo najbolje rješenje... Prema Američkom originalu Barak je čudo od aviona... A kupiti nove avoine? Ili napraviti opet neku odgodu? To ne bi bilo dobro, iskustvo nas uči da broj uhljeba nezaustavljivo raste, kao i njihova prava i primanja, tako da idemo što dalje, bit će sve manje novca za bilo što...

VL
DU
Deleted user
12:01 11.01.2019.

Prvo ako je to tako, to je jasno i glasno( ne ovo treba, ono treba) trebalo reći na početku, no nema veze, u politici ljutnja nema nikakve svrhe ni potrebe. Da je američki interes bio, stigli bi i F-35, to je tako.Sada odmah loptu na zemlju, te shvatiti da su ovim potezom Ameri Rusima digli vjerodostojnost partnera na Balkanu, za 1000%. To ćete čuti 17. 01. od Putina u Beogradu, koji je Srbima ispunio sva obećanja u zakovicu.Sada treba iskoristiti nevjerojatno dobru pregovaračku poziciju RH, prema Amerima i Izraelu. poslije ove blamaže, te dobiti dobru cijenu i dobre avione. Neznam zašto forsirati Barak inačicu kada ionako Barak mogućnosti hrvatski piloti(zbog razine obučenosti i kadra) neće stići upotrijebiti do isteka životnog vijeka aviona (i to operativci znaju), dakle bez ljutnje samo mudro. Pregovaračke pozicije prema drugima su sada loše. Treba kupiti avion od velikih jer oni u eventualnom ratu i bolje avione mogu dati ili prodati, a mali ni za sebe neće imati.

VL
NA
narod1
14:28 11.01.2019.

Gospodo HDZovci to vam je američka kazna što podržavate hrvatskog izdajicu i rasturača bih Čovića. Bit će toga još

VL
VK
VKSS
11:48 11.01.2019.

Ameri jasni,a mi nismo trazili jamstva,sad bi dobili penale i finu lovicu,a ovako sve troskove cemo sami platiti,ne znam kako nama nije bilo u interesu da se zrakoplovi izruce ako ne naplatimo jamstva,bitno da ih drzava placa za brodove,nije mi jasno kako to nije bio interes RH

VL
DU
Deleted user
15:09 11.01.2019.

Naš ministar pun ponosa i hvale kako je uspješan suvereno pokazuje borbenu eskadrilu od dva zrakoplova koje nam je država Izrael posudila za miting samohvale i naše uspješnosti *neš ti naše ercegovce u vojsci i vladi* i to u kraljevskom gradu naše ljubljene domovine , a on ponosit u zrakoplovnom avionu pozira za television i jalne Srbe sa druge strane Dunava koji imaju Migove i to ne samo na slikama. A onda slavobitno obznani datume do kojih če naša država postati samodostatna u zaštitihrvatskog neba . A par mjeseci kasnije pushing i phaphing . Ministre priznaj da si nesposoban za nabavu vojnih sredstava , može biti da si dobar vojnik ali druge stvari pusti neka urade sposobniji.

VL
AN
anp
12:10 11.01.2019.

WOLV nemoj se muciti, mi HRVATI imati cemo i bolje od BARAKA !

VL
ZV
Zvjerko
12:08 11.01.2019.

"Sve ovo vrijeme bili smo jasni...", jbt. ima li u ovoj državi još netko tko vjeruje Kitarovićki, Krstićeviću i Plenkiju? Ups, čekaj malo, pa HDZ-ovci im vjeruju. Nije bitno koliko laži izgovore, HDZ-ovci će ih i dalje gledati kao bogove. Naravno, dok na čelo HDZ-a ne dođe netko kome će se diviti još više. Doduše, to je malo teško jer ovu trojku je prilično teško nadmašiti.

VL
DU
Deleted user
15:44 11.01.2019.

Tko laže? Američka ambasada ili ipak Plenkovićeva bulumenta ne govori istinu? Pa Krstičević muku muči sa sastavljanjem prosto proširene rečenice, a gdje ne bi podbacio sa sastavljanjem ozbiljnog ugovora o kupnji borbenih zrakoplova. Kad se ozbiljan posao povjeri diletantima, rezultat niti ne može biti drugačiji.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
13:06 11.01.2019.

ono što je sigurno je to da netko laže, ili krstičević ili ameri ili izrael, prema svemu sudeći izgleda da krstičević laže, da su izraelci išli po principu ako prođe prođe a ameri su u pravu...

VL
MI
miso
13:05 11.01.2019.

Zar ne bi bilo dobro da Hrvatska postane samostalna, slobodna i suverena država? ... Ona to danas uopće više nije, jasno je i malom djetetu!

VL
MA
max
13:12 11.01.2019.

Jel to rezultat usmene korespondencije koju Ugroza ima sa Amerikancima? On je osobno govorio Engleski s njima.

VL
SA
samograd
14:42 11.01.2019.

Ovo je znak više da se ne odustaje od aviona , naoružavanja uopće , nikome ne treba vjerovati nikakvo savezništvo . Amerikanci su ispali šupci , oni su sve skuhali . Židovi su se bar ispričali .

VL
Avatar wolv
wolv
11:47 11.01.2019.

Sjetite se samo kako se gupaca sa Pantovcaka zavlacila Trampu u guzu

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.