Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeto na Bliskom istoku

SAD objavio fotografije koje navodno dokazuju da je Iran odgovoran za napad na tankere

napad na tankere
Foto: REUTERS
1/4
18.06.2019.
u 08:37

Američka vojska tvrdi kako se na fotografijama koje su snimljene iz helikoptera vide iranske snage koje uklanjaju neeksplodiranu minu postavljenu s jedne strane tankera Kokuka Courageous

Pentagon je objavio nove fotografije koje, tvrde Amerikanci, dokazuju da je Iran odgovoran za napad na dva tankera u Omanskom zaljevu.

Američka vojska tvrdi kako se na fotografijama koje su snimljene iz helikoptera vide iranske snage koje uklanjaju neeksplodiranu minu postavljenu s jedne strane tankera Kokuka Courageous.

Na drugim fotografijama vidi se pak velika rupa na tankeru, a koji je, tvrde dužnosnici, napravila druga mina.

– Iran je odgovoran za napad na temelju videodokaza i resursa te stručnosti potrebnih za brzo uklanjanje neeksplodirane mine – tvrdi središnje zapovjedništvo američke vojske.

Foto: REUTERS

Inače, obnašatelj dužnosti američkog ministra obrane Patrick Shanahan objavio je jučer da će SAD poslati dodatnih tisuću vojnika na Bliski istok da bi ojačao obranu zbog, kako je rekao, iranskih prijetnji.

– Nedavni iranski napadi potvrđuju vjerodostojne obavještajne podatke koje smo imali o neprijateljskom ponašanju iranskih snaga i njihovih saveznika, koji prijete američkom osoblju i američkim interesima u regiji – rekao je Shanahan.

Ključne riječi

Komentara 19

SV
sven222
09:08 18.06.2019.

Jesu li to isti vjerodostojni podaci kao i podaci protiv Sadama ????!!!

SV
sven222
09:07 18.06.2019.

Vjerodostojnost i amerika u istoj recenici!!!!??? Hahaha, najveci teroristi !!!!

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
08:51 18.06.2019.

Meni više sliče na amerikance

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije