Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trumpova uredba

SAD kreće sa zabranom ulaska državljanima šest zemalja

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
30.06.2017.
u 00:10

Američki Vrhovni sud nedavno je dopustio neke aspekte Trumpove izvršne naredbe, dok se čeka saslušanje o cijelom slučaju.

Američke agencije će započeti s implementacijom privremene zabrane ulaska za izbjeglice i državljane šest većinski muslimanskih država koju je uveo predsjednik Donald Trump, objavili su visoki dužnosnici. 

Američki Vrhovni sud nedavno je dopustio neke aspekte Trumpove izvršne naredbe, dok se čeka saslušanje o cijelom slučaju.  Mjera o zabrani ulaska izbjeglicama i državljanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena na snagu će nastupiti u američkim konzularnim uredima diljem svijeta u 8 sati navečer po lokalnom vremenu u Washingtonu, objavila je dužnosnica State Departmenta. 

"Blisko smo surađivali s našim međuagencijskim partnerima kako bi osigurali da se to uredno obavi", dodala je dužnosnica. Deveteročlani Vrhovni sud u ponedjeljak je najavio da će saslušati argumente najranije u listopadu, a da do tad ukida dio naloga kojima su sudovi nižih razina blokirali Trumpovu naredbu u ožujku. 

Komentara 1

TU
Tupislav
20:52 02.07.2017.

Amerima ce falit kulturnog obogacenja 🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije