Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Varšavi

Predsjednica Grabar-Kitarović sastaje se s predsjednikom SAD-a

Donald Trump i Kolinda Grabar-Kitarović u Bruxellesu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
29.06.2017.
u 20:15

Sastanak će biti 6. srpnja, teme razgovora bit će bilateralni odnosi, gospodarska i obrambena suradnja.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom 6. srpnja u Varšavi. Potvrdili su nam to diplomatski izvori. Kako se doznaje, teme razgovora bit će bilateralni odnosi, gospodarska i obrambena suradnja.

Razgovarat će i o suradnji dviju država u okviru NATO-a te o stanju u jugoistočnoj Europi. Susret će se dogoditi za trajanja summita inicijative Tri mora, čiji je Hrvatska, uz Poljsku, pokretač, a na koji dolazi američki predsjednik. Očekuje se da će Trump održati govor, no s predsjednicom K. Grabar-Kitarović će se susresti prije toga.

Na dogovaranju susreta radi se od početka ove godine

Na dogovaranju susreta radi se od početka ove godine i prije nego je Trump službeno preuzeo dužnost. Nakon boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović krajem prošle i početkom ove godine, u SAD je prvo zajedničko pismo hrvatske predsjednice i poljskog predsjednika Andrzeja Dude, kojim se Trumpa poziva na summit, odnio savjetnik poljskog predsjednika Krzysztof Szczerski, nakon čega je stigao načelno pozitivan odgovor da će netko nazočiti summitu.

Drugo je pismo, nakon summita u Bruxellesu, početkom lipnja odnio predsjedničin savjetnik za vanjsku politiku Dario Mihelin. Potvrda Trumpova dolaska na summit u Varšavu stigla je nedugo nakon toga.     

  

Komentara 111

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
21:49 29.06.2017.

Često se sjetim kako je Yusipović skoro dobio i drugi mandat. I pretrnem.

Avatar southman
southman
20:31 29.06.2017.

Kad Kolinda nešto naumi, tako i bude !

Avatar Cinco
Cinco
20:35 29.06.2017.

Predsjednica je prava. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije