Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI
Povratak na članak

Kotromanović: Sad je jasno zašto će Njemačka isporučiti Leoparde Ukrajini

Poljska ima povijesnu, strašnu traumu koja datira iz Drugog svjetskog rata. Oni su imali krvavo i negativno iskustvo i s Nijemcima i s Rusima. Nama iz ove perspektive to možda nije sasvim razumljivo, ali poljski narod u većini gaji veliki antagonizam prema Rusiji. Oni imaju strah od Moskve i njihove potencijalne agresije. U tom smislu djeluju logistički i operativno i naravno da nastoje zaštiti svoje granice jer su prvi na udaru ako dođe do ikakve eskalacije u Ukrajini.

Komentari 83

DU
Deleted user
14:13 24.01.2023.

Čitao sam članak dok nisam došao do dijela gdje Kotromanović za Rusiju kaže "...njihovi povijesni saveznici poput Kine...". Ako je i od Antea, previše je...

VL
DU
Deleted user
15:35 24.01.2023.

drug kotromanovic je od skakanja samom sebi u usta ipak postao malo oprezniji u izjavama pa sad 'prorice' samo ono sto je objavljeno par dana ranije. bezveznjak, ali kaj drugo ocekivati od zoranovog intimusa.

VL
DU
Deleted user
15:16 24.01.2023.

razgovor dva debila koji neznaju da ili nemaju hrabrosti da kazu da Amerika cini sve da dodje do nukleartnog rata u Evropi , Njemacku niko nista ne pita kao ni bilo koju zmlju u Evropi , nema vise suverenih vodjaa u stilu De Gaula , samo male pudlice koje ponavljaju sta im se naredi , dakle svi oni koji su zeljni krvi i stradanja ne sekirajte se to je vec kovertirano

VL
DU
Deleted user
15:13 24.01.2023.

Sve je to degutantno gledati u svjetlu činjenice da su ti isti pet godina mirno gledali kako nas Srbija razara i nisu poslali ni metka. Za mene ne postoje uopće jer su se 'dokazali' kada je trebalo. Može im se desiti svima skupa bilo što, mi ne trebamo biti dio toga jer to nije naš rat. Ključno pitanje ali i odgovor je da je Ukrajina prije rata imala 6500 tenkova, gdje su?? Zašto je toliko važno uvući zapadne zemlje da šalju parsto tenkova a sami ih imaju tisuće. Prljava se igra igra sa strane zapada jednako kao sa strane Rusije

VL
DU
Deleted user
15:45 24.01.2023.

Sad je postao i vojni analitičar, gdje se ta škola završi, biće kod Milanovića. Laprdalo!

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:46 24.01.2023.

Nije problem u losoj savjesti Njemaca naspram Rusa. Da Kotromanovic prati situaciju u Njemackoj bi znao da sve glavne stranke od demokratske desnice do demokratske ljevice znaci CDU/CSU preko FDPa i Zelenih traze isporuku tenkova. Ovo blokira jedino i samoo SPD iz nekih svojih razloga. Na njemackom TV i najsuzdrzaniji novinari izrazavaju svoju zbunjenost i nerazumjevljavanje za ovakvo ponasanje Scholza. Znaci nista od kompleksa zbog zlocina iz proslosti vec je nesto drugo i samim Njemcima neshvatljivo u pitanju. Neki kazu da Rusi imaju velili dio SPDovog vrha u saci zbog njihovih posjeta Rusiji i zbog tadasnje razonode sa izabranim Rusima i Ruskinjama koje su FSB onda snimili.

VL
BP
Besposlen pop
17:42 24.01.2023.

Ne znam zašto bi nama, iz naše perspektive, bio teško razumljiv antagonizam Poljaka prema Rusiji kao što piše autorica. Kao da ne zna tko su nam susjedi

VL
SE
Serđo23
22:20 24.01.2023.

Ako je vidoviti Ante rekao da je tako , onda je tako , i Njemci šalju Leoparde ....u zoo vrt !

VL
MA
Maxwel
21:05 24.01.2023.

Ne moze svabo da se opameti, ne vredi

VL
HR
Hrvoje5
15:06 24.01.2023.

Masovna isporuka tenkova je iluzija. Nitko ne želi vidjeti perjanice svoje vojne industrije kako gore na bojištu. A leopard već ima takvih zgoda. Da odu tamo, i prođu kako bi prošli, nitko ih više na svijetu ne bi htio kupovati, kao i išta od nijemaca. Iz istog razloga i amerikančad ne šalje svoje.

VL
DU
Deleted user
08:11 25.01.2023.

Sto puta sam napisao i opet ću..... Tenk je metalni grob. To oružje je više za zastrašivanje protivnika gdje se sukob još nije razmahao. Uz današnju protuoklopnu tehniku nema tih novaca ni prijetnje koja bi me natjerala da sjednem u taj sanduk. Kao da je važno čiji je i odakle je, grob je grob. Rijetki su pojedinci u posadama koji prežive izravan kumulativni udar, obavezno uz trajnu invalidnost.

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
14:33 24.01.2023.

Rusija više nije komunistička država i plašenje Rusijom govori više o onima koji to čine. Rusija se godinama trudi pridružiti zapadu, a stalno dobiva odbijenice. Zapad je godinama iskorištavao ruske energente, a potom Rusima zabio kajlu s Ukrajinom u NATO-u. Istina je jednostavna, američka industrija oružja treba neprijatelje po svijetu zbog zarade na oružju, a zapad hitno treba svjetski rat radi resetiranja dugova država. Novi svjetski poredak će donijeti mir, ali ćemo tada biti porobljeni gore nego ikad u povijesti čovječanstva.

VL
TS
tsomething
18:01 24.01.2023.

Vidi ga, ko vidoviti milan :-)

VL
DU
Deleted user
14:34 24.01.2023.

Imate li nekog školovanog i iskusnog stručnjaka, uz veliko poštovanje braniteljskog staža i ratnih zasluga, po pitanjima tenkova, njihove opreme i uporabe. Stručnjak mora imati elementarna tehnička i druga znanja koja se stječu srednjim školovanjem, posebno u toj suci, tekk onda nadograđivati višim znanjima, da bi se moglo relevantno raščlanjivati i zaključivati, sve drugo je trač sustav, koji zatupljuje i znanstveno unazađuje sugovornike i slušatelje.

VL
DU
Deleted user
15:27 24.01.2023.

Ima li iko normalan da zaustavi rat..Rusi nemogu izgubiti , nikad ih nitko nije pobjedio,WW3 nije počeo jer Rusi tako žele , zasada..

VL
DU
Deleted user
22:33 24.01.2023.

Gluposti. Ofenziva na proljeće, taman kada se snjeg otopi Leopard sa min 62 tone se zaglavi. T90 max 48 tona. A da li je infrastruktura dovoljno dobra, mostovi, ceste,... Stvarno gluposti.

VL
XA
xaron
22:24 24.01.2023.

Kotromanić je dao veliki intervju o Leopardima u Ukrajini a nije pomenuo glavne probleme u tom transferu. Leopardi su dizajnirani za profesionalnu posadu ( a ne za novake kao T-72 ) jer je mnogo sofisciraniji i komplikovaniji, i ne samoo za obuku , nego i za logistiku. Po Kotromanicu, tenkista predje iz T-72 u Leopard i nastavi voziti tenk, kao da tu i nema neke razlike.

VL
DU
Deleted user
10:10 25.01.2023.

Njemci su dobili po glavi u vrijeme dok su još bili nacina. Ovo u što ih je protvorila 80 godišnja okupacija je smijurija. Žao mi Njemaca :(.

VL
Avatar Bobiii
Bobiii
04:42 25.01.2023.

Mržnja Poljaka i Rusa je obostrana,to su narodi koji su najčešće ratovali u povijesti. Amer to dobro zna,zato je i dozvolio da deseci tisuća Poljaka odu u pomoć Ukrajincima na prvu liniju fronte. I Švabo se želi osvetiti Rusima za 1945. da nije Rusa,i dan danas bi vjerojatno nacisti vladali Europom. Ali Švabo je oprezniji, zna da ga samo Poljska dijeli od Ukrajine.

VL
5S
505.scrtom
20:35 24.01.2023.

slanje tih tenkova znači samo da će opet ukrajinci umirati u njima. cilj bi trebao biti da se postotak ukrajinskih vojnika koji umiru smanji u tome što bi se poslali i natovojnici u ukrajinu. zašto bi samo ukrajinci ginuli za slobodu europe. tenkovi i oružje se šalje skupa sa posadom tj. vojnicima koja može i zna rukovati s time a ne bez nje. dosta dog kukavičluka i navijanja izdaleka. već je davno jasno koja se strana brani.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.