Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analitičarka: Sukob krenuo od Plenkovića
Povratak na članak

Sad je jasno kako je sve počelo: Rat Plenkovića i Milanovića neće stati. Hrvatska ostaje njihov talac

– Od samog je početka bilo jasno da Plenković ne želi surađivati s predsjednikom, a kad je tako, za to je uvijek lako naći izgovor. Zbog toga ovo što se dogodilo danas nije ništa novo, to su samo izgovori koji se koriste kako bi se difamirala druga strana, kaže politička analitičarka Ankica Mamić uvjerena je da je sukob između dva brda u startu krenuo od Plenkovića

Komentari 30

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:34 10.03.2023.

Ok, znaci isto kao u konfliktu Rusija Ukraina. Ukraina zapocela i napala Rusiju. A Rusi se jadni samo brane kao Milanovic. A mi svi ostali smo naravno ludi.

VL
PR
prajdali100
07:30 10.03.2023.

Stara,dobra,partizanka Mamić je ponovno aktivirana.Ne treba je uzimati za ozbiljno.

VL
Avatar horuk
horuk
09:29 10.03.2023.

Strašno, kako se ovdje izokreće stvarnost. Pa moraš biti teški i slijepi navijač da postavljas takve hipoteze. Pa Milanović je baš posvađan sa svakom stranom vladom osim sa Rusijom, Srbijom, Orbanom i Dodikom. U Hrvatskoj slično. I sada ovakve teorijee da on uopće nije stvarni izvor agresivnosti već eto samo uzvraća. 🤦

VL
Avatar pendreck
pendreck
07:50 10.03.2023.

Plenković nas je doveo u Schengen i Euro, a Zoka u izolaciju nakon Lex Perkovića....dugo je trajalo do smo se izvukli iz te sramote...

VL
Avatar Idler
Idler
09:17 10.03.2023.

Cane je začel z baljezgarijami još u kampanji, incidente ni delal tek prvih par mjeseci dok je bila korona !

VL
DU
Deleted user
08:28 10.03.2023.

Milanović kad krene miroljubivo, k o fol, onako ajmo mi rješavati probleme koji su se nagomilali i tako to - neodoljivo taj njegov pristup podsjeća na onu čuvenu izreku: .... za nevinost. Pri čemu se umjesto točkica treba uvrstiti kopulativni glagol. Odavno je Milanović postao i vanjskopolitički problem Hrvatske, diplomatski kor je već dojavio da ga se ignorira i ne shvaća ozbiljno. Sjetimo se kad je Austriju prozvao za fašizam i kad je hrv. veleposlanik bio pozvan na razgovor u austrijsko min. vanjskih zbog toga. Naglina ćudi se liječi jedino ostavkom i dalje se zna kojim liječnicima se ide i na koje snimanje...

VL
ZW
zweistein
08:35 10.03.2023.

nije istina.... sve je počelo s mamom vojnom lekakom.... gusti sa šljagom to ne opašta

VL
Avatar Balkanska_Analitika
Balkanska_Analitika
10:41 10.03.2023.

milanovic je putinov megafon i 200 bogatih ruskih obitelji

VL
VL
Vladek37
15:45 10.03.2023.

Ta vaša analitičara nema pojma. Sve je započelo kad je Milanović bio premijer i ignorirao Kolindu isto kako njega ignorira Plenki. Sjećam se jednog slučaja kada se rukovao sa Kolindom a gledao na drugu stranu. To je s.e.e od Predsjednika.

VL
CR
crocro
07:45 10.03.2023.

Imam dojam da predsjednik RH igra ulogu, mirotvorca, političkog konstruktivca i dužnosnika koji je prva i glavna politička figura u RH i koji očekuje da je njegova zadnja a ne tamo nekog premijera. I tako se postavio. S druge strane premijer ima polaztište da je on taj koji donosi odluke važne za život Hrvatske i ne želi da ga predsjednik RH kanalizira na neki drugi kolosjek. Ipak se moramo prisjetiti da su "otrovne političke strelice" krenule s Pantovčaka na Banske dvore, a onda je samo uslijedio odgovor, nakon čega su strelice razmjenjivale smjer kretanja. Javna obraćanja predsjednika RH premijeru o smirivanju strasti i potrebi ozbiljnog dijaloga u interesu Hrvatske, imam dojam da se predsjednik RH više želi javnosti prikazati kako je on taj koji želi dijalog a premijer odbija, nego što je to njegova stvarna želja a i unaprijed zna da to premijer neće prihvatiti, računajući kako će odbijanje premijera za razgovor izazvati negativne reakcije javnosti i bitno utjecati na rezultate kako budućih parlamentarnih tako i predsjedničkih izbora. Riječi predsjednika RH upućene premijeru su previše uvredljive i ponižavajuće i zbog toga vjerujem da do dijaloga neće doći.

VL
Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
12:10 10.03.2023.

hahaha, kako vas mazu i lazu. naime, plenkovic je na pladnju dao predsjednicki mandat milanovicu jer niti jednom rjecju, halo… jednim slovom nije komentirao milanovicevu izjavu u jednoj od debata koja glasi, citat ‘od angele merkel sam preuzeo odredjene obveze, a nisam napravio nista’. kontekst je manje vazan (busao se kako je stitio drzavu od migrantskog vala, svejedno, ne hvalis se da si kao premijer lagao predstavniku druge drzave, to se ne radi) a kolinda je stajala ni metar od njega i, ajmo se praviti naivni, nije dobro cula te nije komentirala. sutradan, otvoris novine i…. nista. hdz suti. kolinda suti. plenkovic suti. a mogli su milanovica pokopati jednom za svagda. i sada, par godina kasnije, evo analiticari, racunajuci da smo svi gluhi i slijepi, prodaju fore ‘rat milanovica i plenkovica’. i… i… sada ce ovaj komentar biti cenzuriran. kao i (skoro) svaki put od tada kada je milanovic izveo (pazi, olfo iskusni diplomat!) politicki salto mortale. e, pa mislim fakat…

VL
DU
Deleted user
08:48 13.03.2023.

ne smije se ovu ulicarku nazvat analiticarkom? ili je obrnuto... nema razlike, partija oduvijek plca i voli korisne idiote - bilo da su moderatori na umirucem portalu ili placena radna snaga partije ;)

VL
DU
Deleted user
15:16 10.03.2023.

Svi smo culi izjavu AP nakon izbora Predsjednika. Ova Vlada je bila duboko razocarana izborima i tako je najavila otpor Predsjedniku kojeg je birala vecina hrvatskih gradana. Ako ne zele suradivati sa Predsjednikom - to je krsenje Ustava . Svatko si to moze procitati.

VL
DU
Deleted user
10:33 10.03.2023.

Ako AP zbog anemije nije mogao u vojsku ostaje pitanje kojim čudom je ozdravio pa mu ne trebaju mamine ispričnice za politiku. Naime, anemija je ozbiljna i podmukla bolest koja čovjeka vodi u trajnu nemoć i laganom kraju.

VL
Avatar Krabat
Krabat
10:49 10.03.2023.

A.P. je najbolji premijer ikada od nastanka samostalne Hrvatske, vidi se da on i njegova stranka prate zacrtani put prvog predsjednika dr. Franje, a i Milanće je čovjek na mjestu, pravi patriota, drugarski pozdrav djelatnicima VL, jadna li nam majka. Bog i Hrvati

VL
OB
objektivist
07:40 10.03.2023.

Kad se HDZ zanimao za dobrobit RH? Moze Milanovic pisat koliko mu je volja, kad je dogovor potreban s ljudima koji dogovor za dobrobit RH ne zele!

VL
PH
Prosječni Hrvat
08:09 10.03.2023.

Jedan govori prave stvari na krivi i neprimjeren način, drugi bezočno laže i tretira sve oko sebe kao idiote. Ovo prvo mi je ipak prihvatljivije, a kad počne ovo drugo mijenjam kanal na TVu.

VL
Avatar tkozna
tkozna
08:07 10.03.2023.

Ovakav naslov poslij 18 izbaćenih iz Vlade , pola zbog kaznenog progona,nema smisla!

VL
TO
ToVuS
07:31 10.03.2023.

Ovom Plenkoviću je Hrvatska zadnja rupa na svirali.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
08:25 10.03.2023.

Samo se treba sjetiti prve izgovorene Plenkovićeve rečenice nakon što je Milanović postao predsjednih RH i sve onda sjeda na svoje mjesto.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.