Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEPOSLANSTVO

Kerry u Havani podigao prvu američku zastavu u 54 godine

KUba
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
14.08.2015.
u 16:54

Jutrošnjim slijetanjem u Havanu, Kerry je postao prvi američki državni tajnik koji je posjetio Kubu u posljednjih 70 godina

Sjedinjene Američke Države danas su ponovno otvorile svoje veleposlanstvo u Havani na Kubi, koje je bilo zatvoreno više od 54 godine.

Ceremoniji u glavnom gradu Kube koja označava zatopljenje u odnosima između dviju država prisustvovao je američki državni tajnik John Kerry, javlja BBC. Jutrošnjim slijetanjem u Havanu on je postao prvi američki državni tajnik koji je posjetio Kubu u posljednjih 70 godina.

Kerry je iznad zgrade veleposlanstva podigao američku zastavu prvi put u 54 godine.

- Hvala vam što ste nam se pridružili u ovom doista povijesnom trenutku dok se pripremamo da podignemo zastavu koja simbolizira ponovno uspostavljanje diplomatskih odnosa nakon 54 godine - rekao je Kerry, obraćajući se okupljenima na engleskom i španjolskom jeziku.

Kuba je svoje veleposlanstvo u Washingtonu ponovno otvorila prošli mjesec. 

>> SAD i Kuba otvaraju veleposlanstva nakon 50 godina 

>> Fidel Castro čestitao Alexisu Tsiprasu na 'briljantnoj političkoj pobjedi'

Komentara 21

DJ
djurex
17:18 14.08.2015.

udjem na vecernji i zgadi mi se zivot od nwo propagande..

Avatar marengo2
marengo2
17:16 14.08.2015.

Znaci ponovo krece prostitucija,droga,kriminal,razbojnistvo,korupcija... Bas volim blagodati demokracije narocito kad je ameri sire :)

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:14 14.08.2015.

Glavno da su sankcijama uspjeli svrgnuti Castra s obzirom da ponovno otvaraju ambasadu a obecali su da ce to uciniti tek kada se rijese Castra. Podsjetite me kada je svrgnut Castro, malo sam zaboravljiva u zadnje vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije