Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtke povezane s Asadom

SAD će uvesti nove sankcije Rusiji zbog Sirije

Nikki Haley
Foto: Reuters/PIXSELL
15.04.2018.
u 20:04

Nove sankcije bit će "izravno usmjerene protiv svih tvrtki koje su se bavile opremom povezanom s Asadom i korištenjem kemijskog oružja", kazala je za CBS

Sjedinjene Države uvest će nove sankcije Rusiji kao odgovor na navodni kemijski napad u Siriji, kazala je u nedjelju američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley.

Nove sankcije bit će "izravno usmjerene protiv svih tvrtki koje su se bavile opremom povezanom s Asadom i korištenjem kemijskog oružja", kazala je za CBS.

Odluku će u ponedjeljak objaviti američki ministar financija Steven Mnuchin.

Nikki Haley
1/20

SAD, Francuska i Britanija napali su u subotu u zoru sirijske lokalitete povezane s programom kemijskog oružja.

Napad je izveden nakon navodnog kemijskog napada na Dumu prije tjedan dana u kojem su poginuli deseci ljudi.

Sirija niječe da posjeduje i koristi kemijsko oružje.

Komentara 45

Avatar nekakav
nekakav
07:20 16.04.2018.

zamislite da je u tim objektima zbilja bilo bojnih otrova... kakav bi to lijepi oblak bio, sigurno bi došao do izraela... ali ga nije bilo. jer sirija otrove ne proizvodi više desetljeća, za razliku od amerike, koja ima najveće količine tog zamamnog materijala. jel što 'koalicija' dokazala? nije, uništila je moguće dokaze prije nego je povjerenstvo trebalo doći. jasno je i zašto. i da je bilo nečega, sad je nestalo, uništeno je. sad mogu svi govoriti što žele. zanimljivo da je britanka 'znala' par sati nakon što je skripalo pronađen kako se previja u parku, tko ga je i čime otrovan, dok najboljim laboratorijima u svijetu za takvo nešto trebaju tjedni. al ona, trezika, je znala odmah, kao i ukrajinci 10 min nakon pada aviona tko ga i j čime srušio. vi samo vjerujte medijima, radi njih ćete imati i veće račune za plin, al ćete biti sretni jer ne ovisite više o 'zlim rusima'. druga stvar što ovisite o amerikancima, al to je kao u redu, oni nas 'štite' od neprijatelja koje nam stalno proizvode. što ćemo još od njih kupiti, davidimo.. hm, pa da, trebat će i neku ratnu luku, pa ajmo im i to, saveznicima, dati.

KA
KaraMarko
04:38 16.04.2018.

Kad pocne 3 svjetaki rat...onda cu citati kako je Rusija i Kina kriva za sve...smjesno

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:40 16.04.2018.

Zaboli Ruse za sankcijama -oni su u sankcijama od formiranja drzave do sada ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije