Naslovnica Vijesti Svijet

Amerikanci zaprijetili da su spremni ponovno napasti. Objavljene snimke uništenja u Siriji

Glasnogovornica Pentagona Dana White izjavila je kako su zračni udari "uspješno pogodili svaki cilj". Rusija i sirijska vojska nisu se složile s tim izvješćem rekavši kako su sirijski sustavi protuzračne obrane presreli 71 od ukupno 103 ispaljene rakete.
15. travnja 2018. u 13:53 94 komentara 5563 prikaza
Trump i satelitska snimka
Foto: Planet.com
Pogledajte galeriju 1/4

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je sirijsku vladu da je SAD spreman ponovo napasti Siriju u slučaju novih kemijskih napada, piše BBC.

Potvrdila je to američka veleposlanica pri UN-u Nikky Haley kazavši da na izvanrednom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a obznanila kako joj je predsjednik Trump rekao da je SAD spreman ponovno pucati.

Jean-Yves Le Drian IZLAZ IZ KRIZE Nakon udara u Siriji, na Rusiji je da prisili Asada na političko rješenje

Govoreći u emisiji na britanskoj televiziji, šef britanske diplomacije Boris Johnson podržao je odluku premijerke Therese May o sudjelovanju u napadu, izjavivši da je to bila ispravna stvar kako bi se spriječila daljnja uporaba kemijskog oružja.

- U ovom trenutku nema prijedloga za daljnje napade jer... Assadov režim nije toliko glup da pokrene još jedan napad kemijskim oružjem - kazao je Johnson gostujući u BBC-jevoj emisiji Andrewa Marra.

- Ako se i kada to dogodi, tada ćemo sa saveznicima razmotriti koje su opcije - rekao je.

A iako Sirijci tvrde da neka ciljana područja nisu primila nikakvu štetu, satelitske slike koje je CNN objavio pokazuju suprotno - veliku štetu. Ministarstvo obrane SAD-a u subotu je objavilo kartu koja pokazuje njihove tri sirijske mete koje su gađali zračnim udarom, a koje su navodno povezane s kemijskim oružjem. 

Zračni udar na Siriju | Autor : Planet.com Foto: Planet.com

Glasnogovornica Pentagona Dana White izjavila je kako su zračni udari "uspješno pogodili svaki cilj". Rusija i sirijska vojska nisu se složile s tim izvješćem rekavši kako su sirijski sustavi protuzračne obrane presreli 71 od ukupno 103 ispaljene rakete.

Satelitske slike iz DigitalGlobea pokazuju da je došlo do velike štete na dva odvojena objekta u Homsu. Prve slike su od petka, a druge od subote.

Sirijska državna televizija izvijestila je da su rakete usmjerene na Homs presretene i nisu uzrokovale štetu. Čini se da nove sat

Jedno od mjesta koje je pogodio bacač raketa bio je Bazrahov istraživački centar, znanstveno istraživački centar na periferiji Damaska. Nove satelitske slike pokazuju da je zgrada svedena na ruševine.

- Postigli smo naše ciljeve. Pogodili smo mjesta koja su srce programa kemijskog oružja. Misija ispunjena, zaključila je White.

Donald Trump BORISLAV RISTIĆ Trumpov plan – jedinstvena Sirija Vijeće sigurnosti UN Napad koalicije Rusija nije uspjela uvjeriti VS UN-a da osudi američki napad na Siriju Putin i Trump Vojni analitičar Z. Kusovac: Amerikanci i Rusi su bez sumnje razgovarali koji će se ciljevi gađati u Siriji
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • Lujo123:

    dokaz da je englesko-američki kapitalizam prešel u fašizam!

  • jureh77:

    kako nitko nije otrovan u okolici ako su srušili tvornice kemijskog oružja, jesu li objave state department's za osobe IQ sobne temperature?!?

  • Tupko:

    "Jedno od mjesta koje je pogodio bacač raketa bio je Bazrahov istraživački centar" - bacač raketa? Što su ga gađali Zoljama? Tko ie pisao ovaj članak, majko mila