Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet napeto

SAD će razmotriti priopćenje Sjeverne Koreje

Kim Jong Un i Mike Pompeo
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
16.05.2018.
u 07:35

Pentagon je priopćio da je vojna vježba s Južnom Korejom, koja je počela u ponedjeljak i trebala bi trajati do 25. svibnja, rutinska i ima isključivo obrambeni karakter

Sjedinjene Države su upoznate s izvještajima južnokorejskih medija da je Sjeverna Koreja suspendirala razgovore na visokom nivou s južnim susjedom, priopćila je u utorak Bijela kuća iz koje najavljuju da će SAD to pitanje neovisno razmotriti.

'SAD će neovisno razmotriti što je to priopćeno iz  Sjeverne Koreje, te će nastaviti blisko surađivati sa svojim saveznicima', izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders, prenosi Reuters.

Sjeverna Koreja je u utorak izvijestila da je suspendirala razgovore na visokoj razini s Južnom Korejom, planirane za srijedu, zbog američko-južnokorejskih vojnih vježba te je zaprijetila otkazati summit s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Međukorejski sastanak u srijedu trebao se usredotočiti na planove za provedbu deklaracije objavljene na njihovom summitu 27. travnja u pograničnom selu Panmunjom, među kojima i obećanja da se službeno okonča Korejski rat i teži 'potpunoj denuklearizaciji'. 

Iz State Departmenta pak kažu kako nemaju informacija od Sjeverne Koreje da Pyongyang prijeti otkazivanjem planiranog summita SAD-a i Sjeverne Koreje na kojemu bi se trebali sastati lideri dviju zemalja Donald Trump i Kim Jong-un.

Kim i Trump se trebaju sastati u Singapuru 12. lipnja na summitu koji je donedavno izgledao nemoguć nakon uvreda i prijetnji koje su njih dvojica razmijenili tijekom prošle godine dok je rasla napetost zbog sjevernokorejskog razvoja nuklearnih projektila sposobnih pogoditi Sjedinjene Države. 

Pentagon je priopćio da je vojna vježba s Južnom Korejom, koja je počela u ponedjeljak i trebala bi trajati do 25. svibnja, rutinska i ima isključivo obrambeni karakter.

Komentara 5

ZA
Zapadnjak
10:49 16.05.2018.

naravno da ce i SAD morati napraviti neke ustupke, ali prica na makrorazini ide dalje, koliko god se ekstremni ljevicari nadali da ce neki diktator slomiti vodecu slobodnotrzisnu zemlju...

Avatar nekakav
nekakav
08:14 16.05.2018.

svaka američka vježba je 'rutinska'. i ove uz granicu sa rusijom su 'rutinske'. dal nas treba zabrinjavati da je sve što ameri rade 'rutinsko'? rutinski uvode sankcije, rutinski razaraju druge države, rutinski kradu sve što stignu...

MA
Marvin
09:20 16.05.2018.

imas srecu sto si zivotinja pa te nece .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije