Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oko 225.000 kn

Saborski zastupnici odriču se 1500 kuna od plaće za pomoć poplavljenim područjima

Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2014.
u 09:47

Zastupnici su vrlo brzo odlučili da im se iz plaće izdvoji 1500 kuna. To iznosi oko 225 tisuća kuna uplaćenih na račun za saniranje posljedica, kazao je predsjednik Sabora Josip Leko.

Svi saborski zastupnici odreći će se 1500 kuna od svojih zastupničkih plaća i to uplatiti za pomoć građanima s poplavljenih područja. Takva inicijativa došla je u srijedu na sjednici Sabora, a nakon što su se zastupnički klubovi tijekom dana to i dogovorili, Predsjedništvo Sabora jutros je formaliziralo to odluku. 

– Zastupnici su vrlo brzo odlučili da im se iz plaće izdvoji 1500 kuna. To iznosi oko 225 tisuća kuna uplaćenih na račun za saniranje posljedica ili pomoć građanima na području zahvaćenom poplavama. Prilikom obračuna plaće, bit će to potpisano i uplaćeno – kazao je predsjednik Sabora Josip Leko. Osim zastupnika, posljednjih dana svjedočimo nesebičnim postupcima hrvatskih građana koji diljem države prikupljaju hranu, odjeću, lijekove, novac za poplavom pogođena područja, ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Građani se javljaju i za volontiranje, kako na razvrstavanju pomoći, tako i na radu na samom terenu, građenju nasipa i spašavanju ljudi i životinja ili raščišćavanju terena nakon što se voda s poplavljenih područja povukla. Novac se uplaćuje i na žiroračune za ove tri zemlje, a građani redovito zovu i telefonsku liniju za pomoć 060 90 11.

>>Zastupnici HDZ-a odrekli se paušala vrijednog 63.000 kuna
 

Komentara 10

AN
anabanana1812
10:05 22.05.2014.

pa do mene nije baš došla ovakva informacija...priča se da su se zastupnici hzd-a prvi odrekli svojega paušala, dok su se ostali premišljali, a sad leko uljepšava situaciju...

CB
Conan Barbarin
10:24 22.05.2014.

da hdz-ovi zastupnici nisu to predložili nitko drugi se nebi niti sjetio jadnih slavonaca

Avatar Carrera
Carrera
10:12 22.05.2014.

drago mi je da su se i ostali opametili i prihvatili ovu HDZ-ovu inicijativu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije