Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNJENJE BATERIJA

Saborski zastupnici idu na godišnji odmor: Evo do kad će trajati

Prva sjednica Hrvatskoga sabora nastavljena predstavljanjem nove Vlade RH
Patrik Macek/PIXSELL
28.07.2020.
u 13:27

Jedan od najvažnijih, ali i najkompleksnijih zakona koji će biti donesen očekuje se tek u rujnu.

Ako ste očekivali da će ovo ljeto obilježiti burne rasprave u Saboru oko brojnih prijedloga zakona koji bi trebali smanjiti štetu nastanu zbog pandemije koronavirusa i potaknuti gospodarstvo, prevarili ste se. Naime, zastupnici će raditi još tri dana i potom idu na godišnji odmor koji će trajati od 31. srpnja pa sve do 2. rujna.

 

Danas se u Saboru raspravlja oko prijedloga Zakona za obnovu Zagreba nakon potresa koji se opravdano smatra jednim od najvažnijih zakona koji će biti donesen.  Međutim, taj zakon neće biti donesen još minimalno 35 dana s obzirom da je riječ o prvom čitanju i da će oni koji o njemu trebaju glasati biti godišnjem odmoru.  

- Nastavljamo raditi kao prošli tjedan, rasporedili smo zastupnike i na galeriju, tako ćemo raditi do petka, a onda u nastavku, prvi tjedan 9. mjeseca, ako se zdravstvena situacija promijeni, možda ćemo postrožiti mjere, vidjet ćemo - rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, piše RTL. 

Podsjećamo, ovaj saziv Sabora konstituiran je 22.srpnja. 

VIDEO: Tomašević o Zakonu o obnovi Zagreba, rejtingu stranaka, poplavama...


 
Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
13:34 28.07.2020.

a meni ste minuse dijelili kad sam pisao da im je najvažniji posao u cijelom mandat u saboru davanje podataka o tekućem računu u banci... na njih se ne odnosi zakon o radu, oni su izabrani zastupnici, dužnosnici, nisu oni u radnom odnosu, to je ključna razlika između vas, radne snage, i njih, kreme društva. oni su se izborili za svoje bolje sutra, vi niste i nikad nećete, jer gledate u pod. oni dane provode na suncu, vi se grbite, oni uživaju život, oni znaju što je jutro, sunce, vi znate samo za mrak, oni vas uvjeravaju da ste najproduktivniji od 9-17 i da tada trebate raditi. sve će vam priuštiti, cjelodnevni boravak vaše djece u školi, jer vas nema (ponavljam, 9-17...). oni će uživati u dnevnom svjetlu, a vi gledati film u dnevnom boravku u ponoć, nakon što završe njihove emisije, i prime time terminu... oni su vlast, vi podanici. nekad bi vas zvali kmetovi, a još ranije i robovima. danas ste slobodni ljudi. rob je nekad usput mogao naučiti i čitati, svirati, vi danas se ne znate ni potpisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije