Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP poručuje:

Saborski zastupnici i državni dužnosnici na minimalnu plaću 3 mjeseca

Potpisana "Deklaracije o borbi protiv korupcije"
Emica Elvedji/PIXSELL
21.03.2020.
u 17:36

Treba nam svaka kuna za socijalno ugrožene, bolesne, za funkcioniranje zdravstva i isplatu mirovina, za pomoć uzdrmanom gospodarstvu, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić

SDP je u subotu zatražio da sljedeća tri mjeseca saborski zastupnici i ostali državni dužnosnici, osim ministra zdravstva Vilija Beroša, rade za minimalac kako bi se solidarizirali s brojnim građanima koje će pogoditi ova kriza.

Ističu da dio tako ušteđenih sredstava u budžetu treba usmjeriti za pomoć gospodarstvenicima kako bi uspjeli sačuvati radna mjesta te za isplatu minimalnih plaća najugroženijima.

"Treba nam svaka kuna za socijalno ugrožene, bolesne, za funkcioniranje zdravstva i isplatu mirovina, za pomoć uzdrmanom gospodarstvu. Predlažem da dio tih sredstava potrošimo i za novčanu stimulaciju onih koji su na prvoj liniji obrane, za nagradu liječnicima, medicinskim sestrama i ostalom osoblju naših bolnica koje liječe građane od ove bolesti,“ istaknuo je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Podsjetio je da je SDP još prije 10 dana zatražio rigoroznije mjere zaštite i predstavio više od 15 mjera za ublažavanje negativnih posljedica na građane i gospodarstvo.

“Bez obzira što su neke naše mjere usvojene od strane Vlade, u provedbi se kasni. Građani i poduzetnici još uvijek ne znaju što im je činiti. Nažalost, u ovom trenutku mnogi ljudi ostaju bez posla, bez prihoda za svoje obitelji,” naglasio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a je ponovno upozorio i na one koji krizu pokušavaju iskoristiti da bi sebi napunili džepove, pogotovo na povećanju cijena za hranu i medicinsku opremu te apelirao na nadležne institucije da se moraju odmah početi baviti takvim slučajevima.

Ključne riječi

Komentara 11

ZV
zvezdomor
21:25 21.03.2020.

pa ovaj tip nikad u životu nije zaradio minimalac

DU
Deleted user
20:07 21.03.2020.

ovaj tip doslovno na svakoj temi pokušava politički poentirati i populistički skupljati jeftine poene- prvi si u Saboru kritizirao novog ministra zdravstva a sad pričaš drugčije, ma ti ni sam ne znaš šta govoriš

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
18:31 21.03.2020.

Bero , ovo kaj ti predlažeš je teški populizam ! Predlažeš a moliš Boga da se ne prihvati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije