Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
91 glasova za

Sabor usvojio izmijenjeni Poslovnik, SDP glasovao po savjesti

Bojan Glavašević
Foto: Robert Anić/PIXSELL
23.03.2018.
u 12:19

Protiv izmjena Poslovnika u SDP-u su bili Bojan Glavašević, Damir Tomić, Marko Vešligaj, a suzdržani Vedran Babić, Franko Vidović, Stjepan Kovač, Marija Alfirev te Damir Mateljan

Hrvatski sabor konačno je nakon mjeseci prepucavanja i pregovora usvojio izmijenjeni Poslovnik kojemu se oporba ranije žestoko protivila tvrdeći da guši prava zastupnika na slobodu govora.

Zahvaljujući kompromisu, danas je za izmjene Poslovnika na kojem su u jednom trenutku bila podnesena čak 522 amandmana ruku digao 91 zastupnik, 18 ih je bilo protiv, a sedam ih je ostalo suzdržano. Dok su u vladajućoj većini gotovo svi podržali izmjene Poslovnika, oporbeni SDP je glasovao po savjesti, kako je to ranije i najavljivao predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk. Tako su protiv izmjena Poslovnika bili Bojan Glavašević, Damir Tomić, Marko Vešligaj, a suzdržani Vedran Babić, Franko Vidović, Stjepan Kovač, Marija Alfirev te Damir Mateljan. Protiv izmjena Poslovnika glasali su i zastupnici Mosta, Živog zida, GLAS-a, nezavisni Željko Glasnović te Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku.

Danas zastupnici odlaze na dvotjednu uskršnju stanku te se u saborske klupe vraćaju 11. travnja, a tada će već raditi prema izmijenjenom Poslovniku, što znači da će moći unutar rasprave o jednoj točki replicirati najviše tri puta, stankama će jutro moći započeti tek prvi radni dan u tjednu, dok se ostale radne dane stanke sele u razdoblje od 13 do 14.15 sati, odnosno petkom kada glasovanje započinje u 12 sati tek kad ono završi. Stanku ili bolje rečeno slobodnu raspravu, jednu tjedno, odsad će moći tražiti i zastupnici koji nisu u Klubovima zastupnika, a odsad će oporba (30 zastupnika) imati pravo jednom mjesečno na vrh dnevnog reda staviti inicijativu koja duže od 60 dana čeka na raspravu.

Pogledajte i galeriju - Račan je SDP doveo na vlast, no njegov rezultat nije bio ni blizu Milanovićevom:

Bojan Glavašević
1/10

Komentara 7

Avatar nisam_robot
nisam_robot
12:30 23.03.2018.

Vaaaaaaah, opet oni na slici.

Avatar Celzijus
Celzijus
13:37 23.03.2018.

Za Hrvatsku i Hrvate bi bilo najbolje da se taj odmor produži barem na deset-dvadeset godina. Koja korist od ovakvog Sabora, od ovakvih "zastupnika"...? Grbavi, grmasti, buljavi, pernati, kmica-sataraši, richtflgblejusi..., petokraki ...ovići, ...evići i ....ševići, alkići, krimići, mađaroni, bljaki.... treba još?

VI
virtual1
20:58 23.03.2018.

o majko mila pa di je vama savjest izdajnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije