Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Plenković kasnio u Sabor pa Stazić tražio stanku kako bi 'premijer sad malo čekao njih'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.06.2017.
u 11:27

Premijer se ispričao na kašnjenju uz objašnjenje kako je očekivao da će zastupnici dan započeti zahtjevima za stanke, kao što to inače rade.

Premijer Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas na saborskoj sjednici predstavljaju Strategiju nacionalne sigurnosti koja je već po odborima dobila potporu većine zastupnika.

Sjednica je počela nadopunom dnevnog reda te aktiviranjem mandata bivšeg ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera.
Kako premijer nije došao na vrijeme, predsjednik Sabora Gordan Jandroković sazvao je stanku koja je trajala 15 minuta umjesto 10, kako je najavio, zbog čega je SDP-ov Nenad Stazić tražio novu stanku od 15 minuta kako bi "premijer sad malo čekao njih". Jandroković je prijedlog odbio, a Stazić je uzvratio kako "Vlada odgovara Saboru, a ne obratno".
Premijer se ispričao na kašnjenju uz objašnjenje kako je očekivao da će zastupnici dan započeti zahtjevima za stanke kao što to inače rade.

Predstavljajući Strategiju nacionalne sigurnosti poručio je kako je sigurnost hrvatskih građana i državnog teritorija temeljna zadaća države i društva, a sprečavanje sigurnosnih ugroza preduvjet razvoja gospodarstva, ostvarivanje dobrobiti i prosperiteta hrvatskih ljudi.

– Ozračje u europskom susjedstvu je promijenjeno. Prijetnje terorizma promijenile su kartu pitanja unutarnje i vanjske sigurnosti koje su sada neraskidivo povezane. Autori Strategije ugradili su osigurač koji znači da će buduće Vlade i sazivi Sabora moći na vrijeme raditi na nadogradnji Strategije. To mu daje snagu da se prilagođava našim realnostima – kazao je premijer te dodao kako će taj dokument omogućiti pravodobnu reakciju na sve krizne situacije, od elementarne nepogode do migracijske krize.
Posebno mu je drago, kaže, što je Strategija napravljena u kratkom roku od samo osam mjeseci, pa je pohvalio entuzijazam i energiju svih koji su u njoj sudjelovali, posebice potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića kao i doprinos predsjednice Republike i njezinih suradnika.

Krstičević je zastupnike pozvao da podrže ovaj dokument, uz objašnjenje da nacionalna sigurnost mora biti iznadstranačko pitanje koje uvijek traži konsenzus, usuglašavanje stavova pozicije i opozicije u kontinuitetu.

– Hrvatska treba partnerstvo za sigurnost. Bez toga je teško graditi sigurnost. Zajedništvo, kao što smo ga imali u domovinskom ratu, potrebno nam je i danas u sustavu domovinske sigurnosti – rekao je Krstičević te dodao kako svaka odgovorna država mora svoj sustav sigurnosti prilagođavati, planirati, stvoriti sustav koji će biti proaktivan, učinkovit, brži, bolji i jači.

Komentara 31

DU
Deleted user
11:35 28.06.2017.

Jeli večernji možda stazićev bilten kad prenosi sve sto kaže (s) padalo sa bicikla

KO
koraknaprijed
11:41 28.06.2017.

Ovaj naroljani biciklista je stvrone za nerad i nered,nije tražio stanku dok se je Milojko fucao po Grobniku.

Avatar dmitarX
dmitarX
11:37 28.06.2017.

Stazoje, vječni bundžija. Jeli taj čovjek ikad ikomu išta pozitivno rekao, osim sebi? Plus, nagradno putovanje na brijune za 6 lipa na dan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije