Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi zid

'Očekujemo da će DORH napokon dati svoj pravorijek i ispitati sve uključene u ovu priču'

Živi zid
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
24.10.2018.
u 14:18

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić objavio je da podiže kaznenu prijavu protiv tzv. Borg skupine i članova Vlade koji su s njom surađivali

Živi zid ponovno je, nakon objave novih mailova koji upućuju da se neposredno prije utvrđivanja lex Agrokor pogodovalo Knighthead fondu, objavio da podiže novu kaznenu prijavu protiv tzv. Borg skupine i članova Vlade koji su s njom surađivali. Inzistirat će, kaže čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, da pravosudne institucije daju epilog sumnjivim događajima povezanim uz spašavanje Agrokora.

- Očekujemo da će DORH napokon dati svoj pravorijek i ispitati baš sve uključene u ovu priču. Do sada su ispitali samo četvero ljudi koji nisu najvažniji, a sramotno je da se bez naše kaznene prijave uopće ne bi bavili tim slučajem - rekao je Sinčić, dok je glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić dodao kako će tražiti ispitivanje svih sudionika u procesu donošenja lex Agrokor u svim fazama, pa i čelnika Mosta Bože Petrova koji je u cijelu priču uveo financijskog savjetnika Branimira Bricelja.

- Očito su novinari koji stalno otkrivaju nove informacije sposobniji od DORH-a koji ne radi svoj posao nego štiti premijera Andreja Plenkovića i kritizira Živi zid – prigovorio je Lukanić koji drži kako afera Agrokor doživljava novu kulminaciju ročištem u Londonu.

- U slučaju lex Agrokor radilo o udruženom zločinačkom pothvatu, koji bi u bilo kojoj drugoj zemlji već bio procesuiran. Išlo se klasičnim metodama pretvorbe i privatizacije da se prvo sruši vrijednost tvrtke, a onda preuzme – komentirao je Bunjac. Zanima ga, nastavlja, zašto je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić oduzeo predmet Agrokor županijskoj državnoj odvjetnici u trenutku kada je namjeravala saslušati premijera Andreja Plenkovića. Zbog svega, objašnjava, Jelenića doživljava kao tajnika Vlade.

Zastupnici Živog zida komentirali su i posljednju aferu SMS, koju je tjednik Nacional povezao sa savjetnikom predsjednice RH Vladom Galićem koji je navodno u više navrata kontaktirao s uhićenim krivotvoriteljem Franjom Vargom.

- Vlado Galić, koji je i za vrijeme Karamarka bio visokopozicioniran, na Pantovčak je došao po zadatku. I s Pantovčaka je bilo intervencija prema paraobavještajnom podzemlju i koristili su institucije za političke igre, a najodgovorniji je Plenković jer nije maknuo malim prstom da raščisti paraobavještajno podzemlje - zaključio je Sinčić.

Upitani da komentiraju navode da su se sastali s američkim desničarskim ideologom Steveom Bannonom koji je pomogao Donaldu Trumpu da dođe na vlast, odgovorili su kako nemaju veze s njime ni njegovim planom da slično napravi i u Europi.

- Ako je bilo susreta, bio je spontan. Nemamo nikakvih kontakata s tom ideologijom – odgovorio je Ivan Vilibor Sinčić objasnivši kako su najsličniji talijanskom pokretu Cinque Stelle, antisistemskom i antiimperijalističkom strankom s kojom žele surađivati.

Komentara 5

SE
senijor121
19:59 24.10.2018.

Sinčić je predvodnik parazitske farme maloumnika. Takva bagra najkorisnija je i potrebna jugosrpskim medijima, jer hrvatskih i nemamo.

Avatar RuAF
RuAF
22:09 24.10.2018.

Kaže Bunjac: prvo se sruši vrijednost firme, pa je se onda preuzme. Sad mene zanima kako je moguće srušiti vrijednost firme koja 3 puta više dužna nego što ukupno vrijedi. Kad ovi preuzmu vlast u školama će se učiti neki novi apstraktni oblici matematike i logike.

Avatar siva_sova
siva_sova
15:11 24.10.2018.

bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije